Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Preţurile din România au continuat să crească accelerat şi în a cincea lună a acestui an, în ciuda aşteptărilor Băncii Naţionale că ele se vor tempera după luna aprilie. O cauză este faptul că deşi BNR a oferit Guvernului bani ieftini pentru investiţii, aceştia au fost folosiţi pentru consum.

Scumpirile produselor au continuat să galopeze, în luna mai a acestui an, în ritm chiar mai ridicat decât până acum. În aprilie, rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a fost de 5,2%, în creştere faţă de martie, când a fost 5%. Însă în luna mai ea a ajuns la 5,4%, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS). Acesta este cel mai înalt nivel din februarie 2013 până în prezent. Cartofii, fructele proaspete şi alte legume şi conserve de legume s-au scumpit cel mai mult dintre toate produsele, cu peste 18% faţă de luna decembrie a anului trecut. Au urmat, în clasament, legumele şi conservele de legume, dar şi fructele şi conservele din fructe, scumpindu-se cu 13%, respectiv 12%.

Integral pe AdevărulComentarii

Statul perpendicular In 2013 cand inflatia juca in jurul a 5% dobanzile bancare erau in jur de 6%. Se zice dobanda real pozitiva. VedetI; http://www.ziare.com/bani/banci/merita-sa-mai-tinem-banii-la-banca-in-2013-sau-e-mai-bine-la-saltea-1217335 Acum inflatia este 5,4% iar dobanzile bancare in jur de 2% ca medie. Concluzia STATUL PARALEL CU POPULATIA statul pizdit fura prin bancile comeriale sau ajuta bancile comerciale sa fure populatia care adre depozite egale ca valoare cu cealalta parte a populatiei care este creditata..

13 iunie 2018 16:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.