Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul italian al Afacerilor Externe a anunţat miercuri că l-a convocat pe ambasadorul Franţei la Roma, după declaraţii considerate "surprinzătoare" din partea preşedinţiei franceze despre soarta navei umanitare Aquarius, aflată în drum spre Spania, cu 629 de migranţi la bord, informează AFP.

Ambasadorul Christian Masset va fi primit la orele locale 10:00 (08:00 GMT) la Farnesina, sediul Ministerului Afacerilor Externe la Roma, a precizat o sursă diplomatică.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a denunţat marţi 'cinismul şi iresponsabilitatea guvernului italian', care a refuzat acostarea navei Aquarius. Şeful statului francez 'a insistat să reamintească Dreptul maritim' care prevede că 'în caz de primejdie, cel mai apropiat loc îşi asumă responsabilitatea primirii' celor aflaţi în pericol.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.