Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că modul în care acţionează preşedintele Klaus Iohannis, după decizia Curţii Constituţionale privind revocarea procurorului-şef al DNA, reprezintă "cel mai periculos precedent pentru statul de drept".

"În lunga mea experienţă în sistemul judiciar, cred că ceea ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru că este prima dată când un demnitar de rang înalt, să nu spun la cel mai înalt nivel, pune în discuţie respectarea şi aplicarea Legii fundamentale, aplicarea şi respectarea unei decizii a Curţii Constituţionale", a declarat Toader, miercuri, la un post de televiziune.

În opinia sa, în cazul nerespectării deciziei CCR se va ajunge la un diferend între puterile statului, care vor trebui să găsească soluţii de rezolvare.

"Ministrul Justiţiei reprezintă o autoritate în sens constituţional, dar de data aceasta nerespectarea Constituţiei capătă dimensiunea unui diferend de rang constituţional între puterile statului şi puterile statului urmează să caute soluţia acestei nerespectări a deciziei", a precizat Toader.

Întrebat dacă rolul CSM în revocarea procurorilor de rang înalt a fost diminuat în urma deciziei CCR, ministrul Justiţiei a răspuns: "CSM are rol consultativ, avizul pe care îl dă e un aviz consultativ, ceea ce înseamnă că rolul CSM nici n-a crescut, nici n-a scăzut".


Comentarii

Ai dreptate, băi ministrul pulii plin de bube și pe moacă și-n cap. Dar odioasa OUG 13 dată de guvernul vostru împuțit la miezul nopții ce pula calului a fost? Te regulez în gură până-ți dispar bubele de pe muian!

14 iunie 2018 5:01

Marius Ivanescu · Suge EURO-poolla la "Multinationala" & #REZISTĂ! @ C. Efrim: o sug şi-n ţară şi p'afară! Cu respect, MI

14 iunie 2018 2:33

v D-le Toader, trebuia sa va asteptati la reactia lui Ghiolbanis, care in "intelepciunea lui" a mai gasit o "forma" sa redeschida un proces cu una din case care era definitiv in defavoarea lui. El nu suporta sa "piarda, sa fie contrazis, etc." El este in stare sa distruga tara, pt arivismul sau.

13 iunie 2018 16:16

hopa, hopaaaa ..... uitați-vă ce limbaj ”elevat” au sorsistii iohanistii, PNL=PDL-istii, #reziatacii și tot neamul lor de curve ...., ce să mai vorbim. Băi retardaților, dar unde a-ți învățat aceste expresii?

13 iunie 2018 15:51

Mihai Ține-o Doamne pe Codruța/Să nu-și rupă Sasul capul!

13 iunie 2018 13:19

Johny K alupigus. Primul membru al Statului Perpendicular

13 iunie 2018 13:17

ovidiu alupigus = un dezaxat. Sclav PSD si postac trist. Ia o pauza si fa-le un sarut fratuzesc la toti sefii tai din partidul P.S.Dragnea

13 iunie 2018 13:15

DAN capitan Tudorel Toader cel mai mare idiot in viata de pe planeta asta !!

13 iunie 2018 13:09

alupigus Sa va trag la muie la toti postacii basisto-johannisti securistoizi si nemernici care promovati Statul paralel si abuzurile procurorilor de orice fel ! Iar tu , postacule de la ora 11:52 , mai imprieteneste-te cu gramatica omule ca esti cam analfabet !

13 iunie 2018 12:39

Trump Foarte corect ceea ce spuneti d-le profesor dar presedintele e sub papucul d-nei DNA si nu prea are loc de manevra, in prima instanta a pierdut o casa, pe cand in cazul in care d-na DNA umbla la sertarul cu dosare neamtul e istorie.

13 iunie 2018 12:22

solo Tara asta este plina de hoti. Excrocul de na (Nae)alupigus, v, ca-i unul singur cauta sa fie primul la comentat. Tinerilor, daca nu va treziti acesti baniditi va FURA VIITORUL.Ganditi-va bine ! Astia dau pensii speciale peste pensii speciale. La mine in sat a fost ales primardupa revolutie un fost tractorist. Bravo lui! Nu asta este problema. El a participat la furtula avutiei ramase dupa desfiintarea CAP si IAS. Acum, pentru ca a fost primar 4 legislaturi va avea , pe langa pensia normala o pensie speciala 12X12X0.4X salariul primarului de acum

13 iunie 2018 12:16

Un moldovean cinstit Mai Tudorele, lasa politica si ocupa-te de problemele justitiei ca vezi ca le-ai incurcat rau de tot.

13 iunie 2018 12:00

Pentru alupigus, fiu de CURVĂ - 13 iunie 2018 11:38 - 13 iunie 2018 9:57 Se observă ca ești de servicii, după numărul de postări pe diverse subiecte. Ce să-i faci dacă nu ai avut parte de niște părinți, în adevaratul sens al cuvântului, dar trebuie să o crezi pe ”sărucutza” de măta (noapte prin boschete, ziua dormea ... că deh trebuia să-ți de ceva să sugi și tu). Așa că ........

13 iunie 2018 11:52

hopa, hopaaaa ..... uitați-vă ce limbaj ”elevat” au sorsistii iohanistii, PNL=PDL-istii, #reziatacii și tot neamul lor de curve ...., ce să mai vorbim. Băi retardaților, dar unde a-ți învățat aceste expresii? #

13 iunie 2018 11:39

alupigus, fiu de parlamentar PCR, pardon, P$D nae, imi placi enrom! Te-as iubi nonstop!

13 iunie 2018 11:38

nae Doar suspendarea acestui dement de presedinte dusman al romanilor mai poate sa salveze ceva din tupeul fara margini al Statului paralel , abuziv si securistoid !

13 iunie 2018 10:20

alupigus NU TE LASA PROFESORE , TU ESTI SINGURA SPERANTA A ROMANILOR PENTRU ANIHILAREA CLICII MACOVISTO-BASISTO-JOHANNISTE CARE VOR SA TRANSEZE TOTUL PRIN ABUZURI ALE JUSTITIEI SUB MASCA LUPTEI ANTICORUPTIE !!!

13 iunie 2018 9:57

Moarte Psd-ului Taci in pizda ma-ti de moldovean imputit si slugs Psd-ista

13 iunie 2018 9:48

Nae Tudorele, voi si clica penalilor sunteti un pericol pentru statul de drept.

13 iunie 2018 9:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.