Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis pentru 30 de zile îi dă suficient timp președintelui interimar, Călin Popescu Tăriceanu, să o demită pe Laura Codruța Koveși. În PSD se fac presiuni dar Dragnea are un motiv să nu accepte această variantă.

În PSD se fac presiuni asupra președintelui partidului, Liviu Dragnea, în vederea demarării procedurii de suspendare a prețedintelui Klaus Iohannis, anunță ANTENA3. Partidul Social Democrat a transmis, marți seara, la câteva ore după declarațiile președintelui Klaus Iohannis, un comunicat de presă în care arată că ”declarațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis referitoare la Decizia Curții Constituționale privind soluționarea conflictului dintre președinte și ministrul Justiției reprezintă un atac deosebit de grav la adresa ordinii constituționale din România.

Intenția președintelui Iohannis de a pune în discuție, într-o dezbatere publică, decizia Curții Constituționale constituie un act de agresiune asupra acestei instituții fundamentale pentru sistemul democratic din România. Deciziile Curții Constituționale sunt definitive și general obligatorii – ele se execută, nu se discută! În logica președintelui Iohannis, orice decizie a unei instanțe de judecată din România ar fi pusă în discuție, în loc să fie de îndată executată”, arată NAȚIONAL.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, avertizează că o suspendare a lui Klaus Iohannis va fi posibilă pentru încălcarea Constituţiei, în cazul în care președintele  nu va aplica decizia Curţii Constituţionale privind revocarea Laurei Codruța Kovesi și dacă termenul de aplicare nu va fi „rezonabil”, anunță COTIDIANUL. „Categoric, în acest moment, pentru că nu a ieşit să spună „nu respect decizia Curţii Constituţionale” nu există un motiv de suspendare. Dar, dacă termenul nu va fi rezonabil şi nu va aplica această decizie a Curţii, atunci cu certitudine va fi posibilă o suspendare pe încălcarea Constituţiei”.(…)

Sigur o să luăm o decizie. Aşteptăm să mai cugete domnul preşedinte Iohannis, pentru că vedem că mai greu cugetă dumnealui, să prezinte o decizie într-un timp rezonabil. Aşteptăm ca dumnealui să se pronunţe într-un timp rezonabil şi, dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. Preşedintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituţiei. Este motiv clar de suspendare. Nu este luată nicio decizie până acum în cadrul coaliţiei de guvernare sau a Partidului Social Democrat,” a spus Vasilescu.

Și vicepremierul Paul Stănescu spune că Iohannis trebuie suspendat din funcție, dacă nu semnează revocarea lui Kovesi, Anunțul a fost făcut, miercuri, la Senat, el precizând că o decizie va fi luată de conducerea PSD, anunță LIBERTATEA. „Şi eu sunt de aceeaşi părere cu doamna vicepreşedinte Olguţa Vasilescu, dar va fi o decizie a partidului, nu vom lua o decizie separat. Fiecare îşi spune punctul de vedere, dar va fi o decizie în partid.

Da şi eu spun că trebuie suspendat (preşedintele Iohannis – n.r.) în momentul în care nu semnează revocarea. O să aşteptăm să vedem. A zis că mai are puţin de citit, nu aşa mult, aşa a zis preşedintele, şi în momentul în care va spune că nu este de acord cu decizia CCR, sigur, în partid, vom decide ce facem în continuare. Vom analiza din toate punctele de vedere şi vom lua o decizie în partid”, a afirmat Stănescu, la Palatul Parlamentului.

Vorbind despre o eventuală suspendare, Klaus Iohannis, citat de GÂNDUL, a spus că nu crede într-un astfel de demers pentru că nu există niciun temei legal. „Se grăbesc un pic pesediştii (legat de suspendare). Nu va fi nicio suspendare pentru că nu există niciun temei. Dacă unii pesedişti se grăbesc să spună asta, e doar pentru televizor. Eu nu încalc Constituţia, eu veghez la respectarea Constituţiei“, a spus preşedintele, adăugând că va lua o decizie într-un timp rezonabil, “pentru că nu putem amâna până în decembrie”.

Dar EVENIMENTUL ZILEI susține că Liviu Dragnea nu își dorește suspedarea președintelui Iohannis. Ion Cristoiu lansează un nou scenariu exploziv în cazul revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Jurnalistul a precizat că decizia președintelui Klaus Iohannis are legătură cu sentința din dosarul lui Liviu Dragnea. În acest sens, Ion Cristoiu a precizat că dacă șeful PSD va fi achitat, președintele va semna decretul de revocare.

Suspendarea lui Klaus Iohannis ar însemna că președinte interimar devine Călin Popescu Tăriceanu.Vi-l imaginați pe Liviu Dragnea acceptînd ca, în timp ce el se zbate să fie premier prin intermediari, Călin Popescu Tăriceanu să apară la Cotroceni cu steagul în spate?


Comentarii

Vasile Ionescu Dragnea scapa si de proces...v-a fi achitat...I-a data "moca" vila in Primaverii prin RAPPS Presedintelui Inaltei Curtzi de Casatzie si Justitzie (ca parca da de la masa de acasa sau din banii lui....) si Jigodia o sa scape.....Nenorocitu asta baga tzara-n in mormant numai sa scape el si Clanul Infractzional PSD-ist....Nu-i putem stopa decat cu oua clocite cum au facut islandezii....A-tzi vazut cat de mult au suferit PSD-istii dupa ce Madam Firea a fost fluierata pe stadion...Umpletzile de cacat sediile de partid....Doar radicalizandu-ne mai putem sa-i aducem la realitate....

14 iunie 2018 7:50

v, militant PSD in spatiul virtual Dragnea are pula mare, el fute-n cur UE!

13 iunie 2018 13:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.