Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Simona Halep a jucat finala de la Australian Open şi a câştigat trofeul la Roland Garros. Sumele oficiale pe care le-a încasat sunt uriaşe, însă, în realitate, constănţeanca nu rămâne cu toţi banii.

Simona Halep a câştigat până acum 26 de milioane de dolari din premiile încasate la diverse turnee, fiind pe locul 8 în clasamentul all-time al circuitului feminin. În realitate însă, sumele oficiale diferă foarte mult de cele care ajung în buzunarele sportivelor. Două exemple concrete sunt cele de la Australian Open şi Roland Garros în acest an. La Melbourne, Simona a jucat finala şi a primit 1,3 milioane de euro. A plătit însă impozite de 45% către statul australian. După impozitarea din Australia, ea a achitat şi un procent de 1% către statul român. Ceea ce înseamnă că Halep a lăsat, mai întâi, 585.000 de euro în Australia şi apoi puţin peste 7.000 de euro şi în România.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.