Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Branca ursului, sau – popular – planta iubirii su gingsengul de Romania, este cunoscuta inca din antichitate pentru beneficiile sale pentru sanatate. Dar mai ales pentru remedierea unor probleme precum impotenta si sterilitatea.

Branca ursului (Heracleum sphondylium) este o planta recomandata pentru normalizarea activitatii glandelor sexuale atat la barbati, cat si la femei si imbunatatirea vitalitatii organismului. Planta face parte din familia Umbelliferae. Este o planta inalta cu frunze mari de culoare verde inchis si flori albe. Creste in padurile luminoase si umede, pe dealuri, marginea apelor si a drumurilor.

In trecut branca-ursului se folosea pentru cresterea vitalitatii si tratarea impotentei, frigiditatii si sterilitatii. In medicina traditionala planta se intrebuinteaza pentru reducerea starilor de oboseala si epuizare, fiind recomandata si persoanelor varstnice, deoarece le scutesc de neplacerile declinului fizic, redand tonusul si pofta de viata.

Studii stiintifice de ultima generatie au confirmat proprietatile terapeutice ale acestei plante. Astfel, branca ursului este cunoscuta in primul rand pentru efectele sale benefice asupra fertilitatii, insa poate fi folosita si in cazurile de hipertensiune, tulburari de menopauza, epilepsie, deficiente imunitare.

Continuarea pe Antena3.ro.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.