Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Motivarea CCR prin care președintele Klaus Iohannis este obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi este criticată dur de Opoziție, în vreme ce Puterea se bate pentru aplicarea deciziei.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că prin conținutul motivării deciziei CCR, care a constatat existența unui conflict între șeful statului și ministrul Justiției și care îl obligă pe Klaus Iohannis să o revoce pe șefa DNA, România se reîntoarce la perioada sovietică.

„Prin toate enunțurile din cuprinsul acestei motivări ne intoarcem la perioada sovietică. Nu pot să nu reamitesc faptul că poate symbolic președintele CCR a făcut o vizită cel putin ciudată la Sankt Petersburg. Ne intoarcem la vremea dinaintea integrării in UE. În primul rând mă voi referi la prevederea constituțională care consacră rolul CSM de garant al independenței justiției. Decizia CCR anulează rolul CSM, în anulează rolul constituțional și scoate complet din dispozitivul organizării sistemului de justiției CSM, lăsând la bunul plac, la cheremul ministrului Justiției, toate deciziile asupra procurorilor”, a afirmat liderul PNL Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută joi la sediul partidului.

Integral pe Cotidianul