Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

PSD vântură de aproape un an și jumătate ideea unui mare miting de susținere. Au început în februarie 2017, când mai mulți lideri amenințau cu o contra-demonstrație împotriva celor care protestau față de OUG 13. Timp de un an, toate protestele ”Rezist” au fost întâmpinate cu replica -  „să vedeți când o să scoatem noi un milion de oameni în stradă!”. În ultimele două luni, însă, motivația sperietorii cu marele miting pesedist s-a schimbat de patru ori.

PSD intenționază ca la mitingul din 9 iunie să recreeze un moment ce a avut loc la protestul față de OUG 13, de anul trecut, când manifestanții au luminat Piața Victoriei cu lanternele de la telefoane și au cântat imnul României. Într-un document intern al PSD, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, conducerea social-democrată a stabilit un set strict de reguli ce trebuie urmate de către cei aduși la miting. Participanţii la mitingul de sâmbătă al PSD sunt sfătuiţi să fie îmbrăcaţi în haine albe sau costume populare, să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu lanternă şi să vină cu imnul României tipărit, varianta prescurtată.

NAȚIONAL precizează că fiecare dintre autocarele cu care vor veni participanţii la mitingul de sâmbătă "va avea 6 steaguri cu tricolorul României şi un steag cu Uniunea Europeană (grup 50 persoane - 6 steaguri RO şi 1 steag UE ), precum şi pancarte cu diferite mesaje (modelele de pancarte au fost transmise pe email fiecărei organizaţii judeţene)".

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat că partidul s-a pregătit pentru participarea a circa 150.000 de persoane la mitingul de sâmbătă din Piața Victoriei, însă ar urma să vină mai mulți, anunță COTIDIANUL. „S-a bătut monedă că PSD obligă oamenii să vină la acest miting. În țară avem o problemă legată de transport pentru că cererea oamenilor ajunge la a fi de 20 de ori mai mare. Avem foarte mulți oameni care doresc să ajungă la miting, fără a fi forțați. O să fie un miting uriaș.

Noi ne-am pregătit de aproximativ 150.000 dar se pare că vor fi mult mai mulți. Va fi un fel de demonstrație pentru toată lumea că marea majoritate gândește în stilul acesta, că nu mai vrea nimeni să fie asuprit. Foarte mulți români disperați de situația din România vis a vis de puterea aceasta ocultă. (…) Mitingul va fi unul foarte deschis cu oameni care gândesc în felul acesta. Întrebați românii de acolo ce gândesc. Și oamenii gândesc stop ascultării telefoanelor, stop abuzurilor. Această e majoritatea care și votează”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat PSD pentru organizarea acestui miting, în condiţiile care această formaţiune controlează Guvernul, Parlamentul şi alte numeroase instituţii care îşi desemnează prin vot politic structurile de conducere, anunță ADEVĂRUL. „Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal într-o democraţie cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală miting de protest nu se asociază cu cei de la putere.

Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă”, a declarat şeful statului, vorbind despre manifestaţia la care Viorica Dăncilă, premier al acestei ţări, va protesta exact în faţa clădirii unde îşi are locul de muncă.

Până  la marele miting PSD de sâmbătă, președintele partidului, Liviu Dragnea își așteaptă vineri sentința. Judecătorii instanței supreme vor anunța, vineri, prima decizie în dosarul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două femei care, în realitate, ar fi lucrat la PSD. EVENIMENTUL ZILEI precizează că este prima sentință a instanței în dosarul lui Liviu Dragnea, dar aceasta nu va fi definitivă. La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA cerut o pedepasă de până la 7 ani şi 6 luni de detenţie şi anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului.

GÂNDUL susține că episodul nu este cu nimic, mai prejos, ca impact social, politic şi de media, faţă de cel cu revocarea „Codruţei-go-home”. Deci, după azi, vine mâine, când va avea loc, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, marele miting împotriva abuzurilor. Să spună un singur pesedist adevărat că o condamnare a lui Dragnea, chiar şi în primă instanţă, nu va fi considerată „abuz”, „condamnare politică”, „manevra statului paralel”!

Deci de ce, după un an și jumătate de amenințări, de data asta pesediștii chiar fac marele mitind? Și de ce s-au decis în final să renunțe la pretexte și să își asume pe față gherila împotriva a ceea ce ei numesc abuzurile din justiție? DIGI24 afirmă că având în vedere că nici protestele ”Rezist”, nici familia tradițională, nici Centenarul și nici măcar plângerea penală făcută de Ludovic Orban împotriva premierului și a liderului PSD nu au nicio legătură cu protocoalele SRI cu justiția, cu procurorul Negulescu sau cu alte teme dragi propagandiștilor puterii, nu rămâne în picioare decât o singură explicație: mitingul are legătură cu sentința în procesul lui Liviu Dragnea.


Comentarii

@8:15 gaozare, Europa e buna cand da bani pt TeDrum, pt fermele de proci ca tine detinute de Dracnea.

9 iunie 2018 14:45

Vasile Marin In loc sa faca o cresha, o gradinitza, o scoala sau macar un Km in plus de autostrada Baronii locali si de la centru PSD-isti cheltuie banii tzarii (ca nici dracu nu-i crede ca inchiriaza trenuri si autocare cu banii stransi din cotizatzia lor la partid). Astia sunt bani furatzi din bugetele locale si din bugetul firmelor de transport, patronii fiind fortzatzi ca nu li se vor mai acorda licentze de transport in viitor daca nu suporta transportul PSD-istilor la Bucuresti...Si toata aceasta cheltuiala pentru salvarea unui inculpat in dosar tot de furt...dar a furat de la gura copiilor saraci si a dat la PSD-ul teleormanean...Uitatzi-va la Madam Firea, a aruncat o groaza de bani din bugetul primariei generale si de la sectoare pentru logistica acestei manifestatzii, cine-i plateste pe atatzia jandarmi (ca au adus si din judetzele limitrofe) ca sa-i pazeasca, cine plateste combustibilul elicopterului care sa-i survoleze si masinilor de politzie si jandarmi....TU PLATESTI, POPOR PROST SI MAMALIGAR, TU PLATESTI TOTUL....

9 iunie 2018 9:56

„Pe Liviu Dragnea il stiu de cand am intrat in PSD. Dintr-un judet sărac-lipit, omul își făcuse deja o avere de câteva milioane de euro și din cauza asta era apreciat drept unul dintre oamenii competenți ai partidului. Multă vreme am fost amândoi în aceeași barcă, munceam împreună și împărțeam rezultatele atât între noi cât și pe verticală, spre vârful partidului. Lucrurile au mers relativ bine timp de câțiva ani până când Liviu Dragnea a început să fure pe cont propriu. Brusc nu mai eram un partid ci fiecare fura cât putea și cum putea iar asta a dus la fragmentarea partidului în grupuri de interese. Atunci s-a produs practic ruptura între noi ca și complici… ponturifierbinti.com.

9 iunie 2018 8:54

Liviu Pop Pentru fare autocar, cate un steag al Israelului, cate 2 portrete ale d-nei Viorica Lenuta si cate 10 tablouri cu d-l Dragnea.

9 iunie 2018 8:16

EURO-gaozar bolshevic depizdat Sug EURO-poolla & #REZIST!

9 iunie 2018 8:15

gaozar bolshevic depistat 0:47

9 iunie 2018 7:13

Cote obligatorii de manifestanți, slogane transmise prim mail, autocare rechiziționate: de parcă am fi la #haştagiştii cu "fondurile", sau la EURO-bulangii elghebete-ORL!

9 iunie 2018 0:50

Titus Parjolescu - Fuckultatea de Electropoolle Craiova Sug EURO-poolla & #REZIST!

9 iunie 2018 0:47

alupigus, fiu de parlamentar PSD de Teleorman Dupa ce mergem la parada gay, vom sodomiza anal toti resistacii pe care ii vom gasi in Pta Victoriei. Va fi o a3a mineriada.

9 iunie 2018 0:20

Cote obligatorii de manifestanți, slogane transmise prim mail, autocare rechiziționate: stânga la putere în România își mobilizează trupele pentru o mare manifestație împotriva „abuzurilor” magistraților, sâmbătă, la București, scrie France Presse.

8 iunie 2018 19:56

PSD= Partidul Satan Dragnea Dracnea e mai pervers decat Lucifer. Suntem un popor blestemat

8 iunie 2018 18:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.