Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderii ţărilor din „Grupul celor 7“ se pregătesc pentru summit-ul din Canada care se anunţă deosebit de tensionat ca urmare a taxelor vamale impuse recent de Donald Trump aliaţilor SUA.
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se va confrunta vineri şi sâmbătă, în Quebec, la La Malbaie, în cadrul summit-ului G7, cu liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Regatului Unit, Italiei, Japoniei, care se tem că politica „America pe primul loc“ dusă de liderul Casei Albe va afecta profund ordinea economică mondială. 
 
Iar întâlnirea se anunţă a fi una deosebit de tensionată. De altfel, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a afirmat că, având în vedere recentele decizii luate de liderul Casei Albe, s-ar putea vorbi despre un summit „G6 +1“. 
 
Temeri privind o „ruptură epocală“ în relaţia SUA-UE
 
În acest timp, preşedintele Conferinţei de Securitate de la München, Wolfgang Ischinger, a spus chiar că se teme de o „ruptură epocală“ în relaţiile dintre SUA şi Uniunea Europeană.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.