Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ultimul sondaj de opinie privind topul încrederii în principalele personalități politice din România arată că președintele Klaus Iohannis, ocupă primul loc și este în constantă ascensiune. Președintele României este urmat de Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu și Dacian Cioloș. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a obținut un procent care îl situează abia pe locul 5. Iată clasamentul prezentat de ANTENA3:  1. Klaus Iohannis 48-58%, 2. Gabriela Firea 40-50%, 3. Călin Popescu Tăriceanu – 43%, 4. Dacian Cioloș – 35%, 5. Liviu Dragnea – 32%.

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, rezultatele celui mai nou sondaj Avangarde. "Facem o analiză comparativă a ultimelor cifre produse și obținute din spațiul public din surse deschise a diferitelor institute de sondare. Ne vom limita doar la București, pentru că pe național am mai discutat", a precizat Marius Pieleanu. Potrivit sociologului, citat de DCNEWS, ierarhia de opțiune politică de la București se păstrează similar cu cea de la nivel național. Datele culese arată că PSD ocupă primul loc la intenția de vot în Capitală, cu un scor cuprins între 30-35% - 55% (participare).

„Comparativ cu media PSD-ului la nivel național, pe București social democrații înregistrează o cifră mai mică. PSD-ul este undeva între 30-35% vot direct, pe o participare undeva în jurul a 55%,. Este o participare destul de ridicată, în condițiile în care bucureștenii ies mai greu la vot, sunt convinși mai greu", a spus Marius Pieleanu.

Tot Marius Pieleanu a anunțat, în exclusivitate la ANTENA3, date-bombă legate de alegerile pentru Primăria Generală a Capitală. Potrivit sociologului, Gabriela Firea ar obține un scor de 51%, în timp ce Vlad Voiculescu 18%. "Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea câștigă cu cel puțin 51%, adică aproape de trei ori mai mult locul II, care potrivit datelor Avangarde îl ocupă Vlad Voiculescu. Dacă dânsa va reuși să ne facă o sală polivalentă la București, să rezolve problema traficului, măcar să vedem că începe să rezolve, această doamnă, pe care mulți o prețuim, obține un scor nemaiîntâlnit în istoria post-decembristă a candidaturilor la București", a subliniat Marius Pieleanu.

Și tot sociologul Marius Pieleanu, citat de JURNALUL NAȚIONAL a prezentat și rezultatele unui sondaj privind mitingul PSD, programat pentru sâmbătă în Capitală. La întrebarea "Este o idee bună organizarea unui miting PSD-AlDE?", au răspuns favorabil 52% dintre cei chestionați. 31% au răspuns NU, iar 17% nu au oferit un răspuns. "Din păcate, timpul fiind foarte scurt, nu am reușit să strâng decât undeva la 400 și ceva de chestionare - sigur că ele au semnficație și validitate la nivel național, dar cu o marjă de eroare mai mare decât de regulă în eșantioanele Avangarde. Aș vrea să subliniez că în proporție de 90% românii știau de organizarea acestui miting", a explicat Marius Pieleanu.

În funcție de decizia președintelui Klaus Iohannis referitoare la decizia CCR de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, social-democrații vor decide care sunt pașii următori. COTIDIANUL anunță că sunt tot mai multe voci din PSD care vorbesc despre suspendarea lui Klaus Iohannis dacă acesta refuză să pună în aplicarea decizia Curții Constituționale. Ba chiar sunt membri PSD care susțin că deja se strâng semnăturile pentru acest demers.


Comentarii

Vasile Mircea Doar prostii mai cred sondajele lui Pieleanu prezentate si la Gadea si gasca de ziaristi din Antena3....Pai astia au fost doveditzi si de investigatziile RISE PROJECT ca au fost platitzi de PSD-isti pe PFA (Persoana Fizica Autorizata) pentru "Consultantza in Public Relation", ca asa se spune mai nou acum dar care defapt este tot un fel de mita....Din cauza asta fac "spume la gura" totzi din Antena3 seara de seara...

8 iunie 2018 6:45

@v, de la wc, alias Vasile, Doru, Ionut, misu, etc Daca Johannis era tigan nespalat, atunci il iubeam. Are ochi albastri, se spala, stie limbi straine, deci e diametral opus profilului P$D

8 iunie 2018 2:03

tiganiada Asa-i bre ! Sasu` "creste" in sondajele (NEFACUTE !!!) ale lu`Piele-ntoarsa ! Baih....Piele, dupa tine daca un sas autist nu face absolut nimic pt tara asta, ba mai "consuma" si o caruta de bani pt a se simti CONFORTABIL in vacante, concedii si deplasari, ii va determina pe romani (nu pe sasi & BND !)sa-l voteze ??? Ja la benga mo !

7 iunie 2018 18:53

Nu pe cal, ci pe bicicletă! Dacă tăntălăul s-ar urca pe cal, ar fi aruncat mintenaș la pământ și ar primi și o copită în noada curului.

7 iunie 2018 18:20

Nu râdeți, că așa e! Dragnea a dat ordin ca toți pesedeii, in frunte cu cei dinTeleorman, sa-l voteze pe Ghiolban. Lui Tăriceanu nu i-a prea convenit, dar a dat și el pricaz similar către aldiști. Ca urmare voturile aliantei ce numără cam 52 la sută din electorat plus 148% ai celorlalti dau o majoritate de 200% pentru actualul prezident! Și încă mai urcă. Să ne traiască!

7 iunie 2018 18:16

v Daca asta este situatia prezentata, este foarte grav ca inca Romanii il apreciaza pe Ghiolbanis, care nu a facut nimic pt tara, doar pt el, excursii, concedii, etc. Sa nu mai vorbim de activitatea anterioara la FDGR, cind a fost seful acestei institutii, ca un "vajnic" continuator al Grupului Etnic German, un aliat al SS, al caror bunuri au fost confiscate prin Decretul Lege, regal nr 485 din 7 oct 1944.

7 iunie 2018 16:25

Boul astă de nazist mai poate urca în P.U.L.Ă. cu ”satelitul”!

7 iunie 2018 15:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.