Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Rocile marţiene descoperite în apropierea unor lacuri străvechi de pe Planeta Roşie ar putea conţine dovezi vitale ale faptului că în trecut pe această planetă a existat viaţă, susţin cercetătorii.

Desigur, rocile nu vor dezvălui omenirii existeţa extratereştrilor, ci ar putea dezvălui faptul că într-o anumită perioadă pe planeta Marte a existat viaţă microbiană. Conform Tech Times, cele mai clare dovezi ale existenţei în trecut a vieţii microbiene ar putea fi reflectate prin descoperirea rocilor bogate în fier şi siliciu ce s-ar fi format în străvechile lacuri ale planetei. 

Studiul, ce a fost publicat în jurnalul Geophysical Research, sugerează că rocile sedimentare realizate din noroi şi argilă sunt cele care ar putea conţine fosile ale microbilor de pe Marte. Conform specialiştilor, rocile s-ar fi format în urmă cu 3-4 miliarde de ani în urmă într-o perioadă cunoscută ca epoca Noachian. Se crede că, în această perioadă, pe Marte exista apă la suparfaţă, iar temperaturile erau ridicate, fapt ce ar fi favorizat apariţia vieţii. 

Integral pe DescoperaComentarii

PRECIZARE: vă imaginaţi DISPERAREA PURĂ cu care maimuţoii umanişti caută ceea ce e de negăsit ... În joc fiind sume imense, absorbite de cirezi întregi de ideologi progresişti-căpuşă, care doar asta ştiu să fukcă (să băşească la foc continuu FAKE-NEWS-uri elucubrante cu "ar putea", n.r.). Cu respect, "redacţia"-poollii

5 iunie 2018 11:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.