Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Nu, nu este vorba despre WC-ul în care, zice-se, s-ar fi întrunit o majoritate a judecătorilor constituţionali ca să repare naturelul simţitor al ministrului Justiţiei. Până apar dovezi, acest episod este doar o snoavă care va intra în jurisprudenţa neoficială a prestigioasei instituţii. WC-ul la care mă refer este o afacere urât mirositoare, gestantă de aproape trei decenii, născută de câteva săptămâni şi detonată public de câteva zile.Povestea începe aşa: Maya Teodoroiu a ajuns judecător CCR cu sprijinul PSD în februarie 2015, pentru un rest de mandat de 4 ani. Constituţia zice clar: mandatul de judecător CCR este de 9 ani şi nu poate fi prelungit sau reînnoit, punct. Din motive încă neclare, legea de funcţionare a CCR prevede, încă din 1992, că dacă un judecător prinde un rest de mandat mai mic de 3 ani, acesta poate fi re-învestit pentru un mandat întreg de 9 ani.

Primul beneficiar al acestei prevederi a fost Tudorel Toader, care a fost numit iniţial în 2006 pe un rest de un an, iar apoi a primit un mandat întreg: total 10 ani. Al doilea beneficiar a fost Petre Lăzăroiu, numit iniţial, în 2008, pentru un rest de 2 ani, după care a primit şi el un mandat întreg, până în 2019: total 11 ani. A treia beneficiară a vrut să fie Maya Teodoroiu, dar avea o problemă: restul său de mandat era de 4 ani, mai mare decât 3, cât permite legea.

I-a venit în ajutor (celebrul) Florin Iordache: pentru că poate, acesta depus în Parlament un amendament la legea CCR, astfel încât restul de mandat care să permită re-învestirea să fie mărit de la 3 la 5 ani. Perfect convenabil pentru Maya.

Integral pe AdevărulComentarii

v @ 5 iunie 2018 13:38 Ai revenit spurcaciune cu comantariile tale de idiot debil? Tu ai numai excremente in cap, cretinule.

5 iunie 2018 16:28

Liviu Avaramu Este clar, draghie Livache, WC-ul din vila lu mă-ta și a lu tat-tu are scurgerea chiar prin gâtlejul tău, o cotește spre umărul drept, de acolo în mână, iar de acolo în pix. Unii ar zice că ești prost, nesimțit și, bine-nțeles, ca toți proștii, tare convins că ai fi vreun dăștept. De fapt, orice-ai crede despre tine, ești un vierme de wc, noatalgic dupa mediul în care s-a născut, s-a hrănit și s-a întrupat în jurnalist la haznaua Hadevărul. Poftă bună în continuare la halit bunătățile din hazna!

5 iunie 2018 13:53

Liviu Avram @Dumitru Dobrota: ce "domn", bă - păi io sunt un (simplu) MEDIA-ţopârlan de cea mai joasă EURO-speţă transatlantică TTIP posibilă / imaginabilă, o maimuţă cu balamale şi cu cheie ...

5 iunie 2018 13:43

Liviu Avram Vă mărturisesc sincer că mie de mult îmi umblau prin EURO-cap ideile din acest "articol", dar ăştia ai mei (co-calarii din "redacţie", n.m.) m-au (cam) agresat (domestic, n.m.), m-au legat de ţeava de la calorifer şi mi-au dat consemnul "ciocu'-mic!" până la pronunţare, ca să mai încerce ăia o EURO-ţigănie pe genunchi, şi dacă n-a ţinut vrăjala, atuncea uite că mi-au dat drumu' să-mi fuck număru' ... Cu respect, LA

5 iunie 2018 13:38

Ludovic Dupa 1990 Justitia a fost politizata prin impartirea functiilor mari dupa criteriul pupincurismului... Si gata. Asta e tot! Atata tevatura pentru ce??? Pentru niste la fel de pupincuristi si lingatori de labe "preaputernice" din Tara si din afara ei-ambasade si servicii straine...... Pe cine aparam in fond??? Tot compromisi? Suntem satui!

5 iunie 2018 11:11

Iulian Unii zic că WC-ul din fundul curții ar fi mult mai sănătos și mai igienic decât cel din mijlocul apartamentului. Iar numele Maya pare predestinat. Să fie vorba de iluziile (pierdute) ale unora?

5 iunie 2018 10:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.