Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Candidatul comun al forţelor proeuropene pentru funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, l-a învins duminică, 3 iunie, în cel de-al doilea tur de scrutin, pe socialistul Ion Ceban. Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) a acumulat 52% din voturile alegătorilor.


Andrei Năstase a devenit în turul II de scrutin reprezentatul aproape al tuturor partidelor proeuropene, după ce mai multe formaţiuni şi-au anunţat sprijinul pentru candidatura sa, printre care Partidul Liberal (Valeriu Munteanu 3,6%) sau Partidul Unităţii Naţionale (Costantin Codreanu 4,5%), dar şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, care l-a sprijinit din start pe Andrei Năstase.


Andrei Năstase este avocat de meserie (a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi). A intrat în politică în 2015 când s-a făcut remarcat ca fiind unul dintre liderii protestelor stradale antiguvernamentale de la Chişinău, provocate de furtul unui miliard de euro din sistemul bancar. La scurt timp, a fondat Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr. În toamna anului 2016, Năstase avea intenţia să candideze la funcţia de preşedinte, dar s-a retras în favoarea altui candidat proeuropean, Maia Sandu, care a pierdut atunci în faţa lui Igor Dodon.
 

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.