Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a dat a treia „lovitură“ pe piaţa imobiliară. După ce în mai 2008, pe vârful „bulei“ imobiliare, grecul a reuşit să vândă complexul UpGroud pentru 340 mil. euro către Deutsche Bank, încasând personal peste 170 mil. euro, acum a răscumpărat City Mall pentru 17,3 mil. euro, după ce în 2006 îl vânduse cu 103,5 mil. euro.

Istoria City Mall, complex comercial intrat în faliment în noiembrie 2010, este foarte zbuciumată. Dezvoltatorul proiectului l-a vândut în 2004 pentru 25 mil. euro companiei Jaguar Development, controlată de investitori greci şi israelieni.

Un an mai târziu, mall-ul avea un nou proprietar, firma Victoria Holding – controlată de Ioannis Papalekas, care plătise 46 mil. euro. În 2006, Papalekas dădea prima sa „lovitură“ pe piaţa imobiliară. Valoarea proiectului crescuse substanţial şi a reuşit să îl vândă mult mai scump, adică la 103,5 mil. euro, fondului australian APN European Retail. Cinci ani mai târziu grecul a revenit la cârma proiectului, de această dată doar pentru 17,3 mil. euro. El trebuie să achite banii până la sfârşitul acestui an pentru a intra în posesia proprietăţii.
Integral pe CapitalComentarii

anca interesant

31 octombrie 2011 10:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.