Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Noi ne-am hotărât ce vrem să facem! Şi este ceea ce am comunicat de anul trecut, şi anume să fie opţional acest Pilon II. Fără doar şi poate este bătută în cuie varianta aceasta. Între timp, am aflat cu stupefacţie că sunt şi eu la Pilonul II de pensii cotizant, în condiţiile în care eu am fost absolut convinsă că fiind la limita de vârstă atunci mi s-a luat în considerare o cerere pe care o depusesem la Camera Deputaţilor, unde lucram la vremea respectivă. Nu s-a luat în considerare, dar timp de 10 ani nu am primit nicio informare vizavi de valoarea unităţilor de fond pe care le aveam la firma respectivă. Dar am fost absolut convinsă că timp de 10 ani, neprimind niciun fel de plic acasă, în condiţiile în care legea spune foarte clar că anual eşti obligat să-i spui asiguratului care este valoarea şi numărul unităţilor de fond, neprimind nimic, am fost absolut convinsă că nu sunt. Eu vreau să optez. Vreau să am această posibilitate şi cred că oricine ar trebui să aibă acest drept“, a spus Vasilescu.


„Sigur, pe perioada verii veţi vedea o prezentare foarte clară vizavi de Pilonul II de pensii, ce înseamnă, care sunt avantajele, care sunt parte din dezavantaje, pentru că sunt şi din acestea. Nu-l naţionalizăm, dar vom explica foarte clar tuturor acestor persoane care sunt cotizante la Pilonul II cât va fi pensia lor, pentru că oamenii au aşteptări. Şi că am constatat stând de vorbă cu foarte multe persoane care cred următorul lucru: că vor avea pensia de stat echivalentă cu a unor persoane care nu sunt la Pilonul II de pensii, la care suplimentar se va mai adăuga şi această pensie. Nu. Se ia o parte din contribuţia la Pilonul I de pensie ca să se asigure această pensie de la Pilonul II. Deci sunt foarte multe lucruri care va trebui să le explicăm oamenilor ca să le înţeleagă”, a spus Vasilescu la România TV.


Comentarii

Ciobanu Mircea Ia dati voi banii inapoi. Asta asa ca devine optional si eu unul NU mai vreau sa particip. BANII ! HOTILOR!

31 mai 2018 18:33

@Iulian IULIANE dupa ce ca esti un tembel, mai influientezi si pe altii mai slabi de minte. Tembelule, la salariul MEDIU PE economie, in jur de 4000 lei/luna se plateste la pensii 25% adica 1000 lei /luna. Acesti se duc la PILONUL I pentru toti cei care in 2007 aveau peste 45 ani si optional pentru cei care aveau intre 35 si 45 ani.. Pentru acestia numai 5% ar fi trebuit sa intre in Pilonul II, adica 200 lei/luna Deci, prostovane, 200 leix12 luni x 40 ani = 96 000 de lei. Dupa randamentul care l-au avut in acesti ani de 9% pe an ( 90% in 10 ani) , adica suma aproape s-a dublat. Asta nu recunosti tu si DOBITOCII ca tine. Mai bine ii cred pe politicieni, tine cont ca-n acest ritm dupa 40 de ani cotizati (la salariul mediu) ar trebui sa ai peste 450 000 lei, adica 100 000 euro. Acestia sunt banii care-i ia cotizantul la PILONUL II sau familia daca cumva moare. De la PILONUL I daca mori iei praful dupa sicriu, pentru ca daca ai noroc sicriul ti-l plateste prin ajutor de inmormantare. Asta trebuie sa le spui tu celor care ( adica romanilor) au speranta de viat 72 de ani. Mai simplu o sa ia pensie 7 ani.

31 mai 2018 15:56

Intrebare legitima Nu ne promitea curva Olguta ca nu va scadea nici un salariu in urma revolutiei fiscale?

31 mai 2018 7:38

Iulian De ce or fi unii atat de ingrijorati pe tema asta? Nu asta inseamna democratia pe care o "apara"? Sa poata alege fiecare? Pare tot mai evident ca pilonul asta II a fost gandit mai degraba ca un instrument al pietei de capital si la valorile de acum banii de acolo nu prea au cum sa asigure un trai decent viitorilor pensionari. De fapt nu le poate asigura traiul chiar deloc.

30 mai 2018 14:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.