Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Acreditarea de cercetător a lui Mădălin Hodor a fost suspendată de CNSAS. Istoricul va fi cercetat disciplinar pentru că a publicat o listă de persoane care ar fi colaborat cu Securitatea. Printre cei menţionaţi se numără şi preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Informaţiile privind suspendarea acreditării istoricului apar pe pagina de internet a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, unde se menţionează că este cercetat disciplinar. În aprilie, Mădălin Hodor a publicat un articol în Revista 22, potrivit căruia pe lista colaboratorilor aflaţi în legătura UM 0225, unitate din cadrul Departamentului Securităţii Statului care se ocupa de urmărirea emigraţiei româneşti, se află două sute de nume, printre ele fiind şi cel al preşedintelui al Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Reprezentanţii publicaţiei fac, într-un articol, legătura între publicarea respectivului articol şi demararea cercetării, potrivit Mediafax.

Integral pe DescoperaComentarii

@v De cate ori te-am spus ca esti unprost. Un prost putin zis. Nu era articol 9 ca nu era o lEGE . Era PUNCTUL 8 al Proclamatiei de la Timisoara. ....propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Pai cei care pusese mana pe putere erau tocmai AIA carora li se adresa PUNCTUL 8 . De aia tara a fost condusa de LINIA a III-a PCR. si de elemente ale FOSTEI SECURITATI. Unii n-au "TURNAT NIMIC" dar au semnat pentru ca i-a prins spunand bancuri sau vorbind "impotriva statului comunist" De aia trebuiau desecretizate si cu acces liber, cu posibilitati de fotocopiere etc. Dar cine sa faca? Tocmai ei cei care conduceau acum ? Sa se dea de gol?

28 mai 2018 17:01

Ion Romanu Atunci când natura și mămica ta nu te-a înzestrat cu ceva calități ca să faci vreun lucru remarcabil în viață, alternativa comodă și imediat " recompensată", este să devii turnător! Semnezi un angajament și ești aranjat pe viață. Trist este că această practică continuă la noi din perioada "socialismului multilateral dezvoltat", în cea a "capitalismului de cumetrie"

28 mai 2018 11:40

PUAH ! Revista 22, este cunoscuta ca reactionara notorie, cu vederi de extrema extremelor dreapta - condusa fiind de cetateni cu apucaturi pidosnice. Fituica respectiva, improasca cu laturi valorile autentice romanesti, pe ziaristii si scriitorii care au contribuit, si continua sa sprijine Natiunea Romana. De ce nu ataca, fituica 22, pe SRI-stii actuali, care distrug Justitia si Statul de Drept : Kovesi, Coldea ala, Lazarica fara frica, Johanis, Basescu tartorele protocoalelor blestemate SRI/Justitie ?! Papagalul de-si zice "istoric", de ce nu publica protocoalele SRI/Justitie si alte institutii ?!

28 mai 2018 7:43

gica ,contra E un lucru de mandrie patriotica sa fi colaborat cu securitatea !Si atunci de ce se feresc unii (foarte multi!!!!)sa recunoasca ba chiar sa se simta afectati de oprobiul public ca au dat cu subsemnatul in informarile aflate la dosar???Buboiul estedeja spart si curge puroiul !

28 mai 2018 5:31

v "Oamenii", nu au vrut aplicarea articolului 9 de la Timisoara. Cred ca era bine sa se stie toti delatorii si fiecare sa raspunda pt faptele sale. Cred ca macar acuma sa se faca asta,cu toate ca o parte dintre ei au murit, altii au iesit la pensie, dar macar sa stim pe cine avem linga noi.

28 mai 2018 0:18

Turnatorul Si ce nu este adevarat? Toti din politica au legatura cu Securitatea!

27 mai 2018 23:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.