Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

China supraveghează video elevii de liceu care nu sunt atenți la ore. Deocamdată sistemul de recunoaștere facială care supraveghează elevii în clasă a fost introdus într-un singur liceu, dar rezultatele sunt mulțumitoare și din vară va fi instalat în toate clasele, scrie PD ChinaÎncepând din luna martie a acestui an, un liceu din orașul Hangzhou, din estul Chinei a instalat un “sistem inteligent de management al comportamentului în clasă” (sau “ochi inteligenți”). Sistemul operează un program de recunoaștere facială și poate identifica dacă un elev este atent la ceea ce spune profesorul sau nu.

La fiecare 30 de secunde, trei camere instalate în fața clasei scanează fața fiecărui elev pentru a determina expresia lor: surprins, trist, antipatie, furios, fericit, frică sau neutru. Camerele înregistrează, de asemenea, acțiunile fiecărui elev în întreaga clasă, observând dacă citesc, ascultă, scriu, sunt în picioare, ridică mâinile sau se sprijină pe birou.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.