Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Columbienii au votat duminică pentru un nou președinte în cadrul unui demers profund diviziv care a ridicat îngrijorări în privința acordului fragil de pace cu rebelii marxiști FARC care s-ar putea reîntoarce la luptă, relatează Reuters.

În primele alegeri de la semnarea controversatului acord de pace în 2016 cu Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC), alegătorii vor decide înlocuirea președintelui Juan Manuel Santos, care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace pentru încheierea celor cinci decenii conflict.

Candidatul de dreapta Ivan Duque s-a angajat să modifice termenii acordului de pace și să aresteze foștii rebeli pentru crime de război. Candidatul de stânga Gustavo Petro, care, potrivit sondajelor, s-ar clasa pe locul doi la aproximativ 10 procente de Duque, a provocat de asemenea tensiuni promițând să revizuiască politica economică ortodoxă a Columbiei și să redistribuie averea bogaților către cei săraci.

Integral pe HotnewsComentarii

Gheorghe Ciobanu Să-i aresteze cât mai repede... mama lor de comuniști!

28 mai 2018 0:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.