Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce au dat cu oiștea-n gardul marilor promisiuni făcute în campanie, pesediștii îi fac pe români vinovați că nu văd în alb stralucitor negrul guvernării lor. Simpla trecere în revista a declarațiilor făcute de pesediști de la preluarea actualei guvernări demonstrează ca miniștrii și liderii social-democrați mint de sting.

La clasicul caz al Olguței Vasilescu (care deși a jurat luni de zile, în direct, că niciun salariu nu va scădea a sfârșit prin a spune că ea niciodată nu a spus așa ceva) se adaugă acum cel al Pilonului II de pensii – pe care PSD intenționează să-l buzunarească încă de pe vremea neregretatului ministru Ionuț Mișa. NAȚIONAL constată că deși au fost practic prinși cu mața-n sac – respectiv cu proiectul referitor la suspendarea contribuțiilor la Pilonul II începand cu 1 iulie inclus, ngru pe alb, în programul legislativ al Guvernului pe 2018 – pesediștii urlă cât îi țin rărunchi că totul este doar o aberație sau „fake news”.

În ciuda tuturor dezminţirilor prin care Executivul încearcă să liniştească apele, dând asigurări că nu vor suspenda contribuţiile la Pilonul 2 de pensii, se pare că vor face acest lucru, dovadă stând o informare trimisă Comisiei Europene. În perioada 10-11 aprilie au fost discuţii cu reprezentanţii CE despre faptul că România ignoră creşterea alarmantă a deficitului structural. În contextul acestor discuţii, guvernul României a informat CE de planurile sale de suspendare a contribuţiei pentru pilonul II de pensii şi că vor să facă această contribuţie „facultativă“, anunță ADEVĂRUL, care îl citează pe senatorul liberal Florin Cîţu.

„Guvernul are în vedere o inversare a reformei sistemului de pensii din 2008, care a introdus Pilonul 2 de pensii. Autorităţile au redus deja, ca parte a bugetului pentru anul 2018, ponderea contribuţiilor sociale transferate în cel de-al doilea pilon de pensii. Potrivit declaraţiilor publice, guvernul intenţionează să facă transferurile către Pilonul 2 opţionale şi să ia o decizie până la sfârşitul lunii iunie 2018, după consultarea cu părţile interesate. Aceste transferuri se ridică la aproximativ 7 miliarde RON anual (aproximativ 1,5 EUR miliard; 0,8% din PIB). O astfel de măsură ar reduce deficitul fiscal pe termen scurt.

Însă câştigul fiscal s-ar risipi pe termen lung, deoarece contribuţiile sociale deviate de la Pilonul 2 ar fi însoţite de o obligaţie de a plăti pensii pentru limită de vârstă în viitor. În plus, o astfel de inversare ar putea avea implicaţii negative asupra viabilităţii pensiilor şi pentru dezvoltarea pieţelor de capital. Transformarea celui de-al doilea pilon de pensii într-unul opţional ar lipsi România de posibilitatea invocării clauzei privind reforma sistemului de pensii în cadrul PSC”, se arată în raportul trimis Consiliului Europei de către Comisia Europeană, conform GÂNDUL.

Victor Ponta, citat de EVENIMENTUL ZILEI, spune că încă de pe vremea când era premier i-a fost făcută propunerea de a lua banii din Pilonul II de pensii, iar cei care au avut această idee sunt chiar cei care conduc astăzi Guvernul. „Da, sunt pentru că iei din altă parte. Dacă mă întrebaţi dacă sunt bani de pensii şi peste 20 de ani, în ritmul ăsta vă spun nu. Din acest motiv, eu cotizez la Pilonul II de pensii cum cotizează şi colegii mei. (...)

Dacă vreţi, anul ăsta sunt bani de pensii dacă îi ia pe cei de la Pilonul II. Dar vreau să vă spun un lucru foarte direct - mama mea e pensionară, iar dacă îi spune cineva vrei să îţi măresc pensia, normal că zice da. Dar dacă îi spune vrei să îţi măresc pensia, tăind-o pe a lui Victor peste 20 de ani, o să zică nu”, a afirmat Ponta.Comentarii

a lu` pigus v-as fute-n cur pe cei care puneti la indoiala sinceritatea d-lui Dragnea

28 mai 2018 10:58

v, militant PSD in spatiul virtual Dragnea are pula mare si fute-n cur pe orisicare! Dragnea presedinte!

26 mai 2018 15:00

v sug EURO-poolla & #REZIST - sunt Dacian Romanian Diocleţian Urinian Pizdoş-100 şi fuck sex-apel la Dvs. să-mi urmaţi exemplu'!

26 mai 2018 0:08

Ciobanu Mircea Dar dacă îi spune vrei să îţi măresc pensia, tăind-o pe a lui Victor peste 20 de ani, o să zică nu” Nu cred ! Mata-i cretina ca si tine.

25 mai 2018 21:52

v Nu va faceti griji, D-l Dragnea are pula mare si fute-n cur pe orisicare! Nu credeti minciunile sorosiste. PSD nu pierde parlamentari, ci castiga parlamentari. Doar azi au trecut la PSD 30 de parlamentari! Preturile scad, D-l Dragnea creste in sondaje, avem autostrazi date in folosinta de guvernarea PSD in fiecare judet, metrou in fiecare cartier bucurestean, etc.

25 mai 2018 14:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.