Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Sorina Pintea a declarat că se vor înfiinţa opt centre regionale de transfuzie sanguină, cu puncte de colectare a plasmei, reabilitarea şi dotarea centrelor judeţene de transfuzie sanguină, dar şi o îmbunătăţire a promovării donării de sânge.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, aflată într-o vizită de lucru în judeţul Suceava, a declarat presei, joi, că se vor înfiinţa opt centre regionale de transfuzie sanguină, cu puncte de colectare a plasmei, reabilitarea şi dotarea centrelor judeţene de transfuzie sanguină, dar şi o îmbunătăţire a promovării donării de sânge.

''Este o mare problemă pe care România o are în acest moment. Este un sector strategic şi, din păcate, suntem la pământ cu aceste centre de transfuzie sanguină. Nici promovarea donării de sânge nu este extraordinară, practic, nevoia de sânge în România este foarte mare în acest moment", a spus Pintea, citează Agerpres.

Ministrul sănătăţii a precizat că, în 2012, România a accesat un împrumut de la Banca Mondială pentru sectorul de sănătate, în cuantum de 250 de milioane de euro şi că a propus o restructurare a împrumutului pentru centrele de transfuzie.

Integral pe România LiberăComentarii

Mda! Este un sector strategic. Strategic? NU! Sectorul e vital, e deosebit de important, nicidecum strategic. Madam, te fut în gură, door to door!

25 mai 2018 7:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.