Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a declarat că activităţile desfăşurate de conducătorii auto pe Facebook, în timpul deplasărilor, pot da naştere unor tragedii cum a fost şi cea din Ungaria în urma căreia nouă români şi-au pierdut viaţa.

„O tragedie care a fost cauzată de cineva care nu a fost atent la volan. Când eşti la volan nu stai nici să dai mesaje, nici să faci live-uri pe Facebook, nici nimic. Când eşti la volan răspunzi de viaţa ta şi de viaţa altora. Asta înseamnă că tu conduci maşina şi nu faci nimic altceva”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Nouă persoane au murit, marţi seara, în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria, a comunicat Poliţia din zona Pest.

Mai multe, pe Antena3.ro.


Comentarii

De acord cu arăbetele ăsta simpatic! Problema e alta, anume, există legi românești care să pedepsească extrem de sever pe cretinii care sunt la volan și se trezesc să-și folosească telefoanele lor dăștepte ca să se filmeze-n direct? Sau să dea mesaje în timp ce sunt la volan? Pedepsele pentru asemenea cretini inconștienți ar trebui ssă fie foarte severe, respectiv atât amenzi mari dar și suspendarea permisului pe perioade de timp începând e la un an în sus sau mai mult. Nu-i așa? În cam toate țările lumii există sau au fost create legi severe care pedepsesc imbecilii care-și folosesc telefoanele să filmeze sau să dea mesaje atunci când sunt la volan. În România există astfel de legi? Am impresia că nu există, ceea ce e foarte grav. Păcat că dintre pasagerii din acel microbuz, nu s-a trezit cineva care să-i spună șoferului să lase dracului telefonul și să conducă acel microbuz atent, dar acum e prea târziu pentru așa ceva, din păcate. Legea care pedepsește șoferii care folosesc aparate electronice în timpul condusului ar trebui să oblige orice pasager din mașina în care șoferul face așa ceva să împiedice șoferul prin orice mijloace, dar să-i permită și să raporteze șoferul la poliție pentru ca idiotul să fie pedepsit pentru a nu mai omorî pe nimeni nevinovat. Punct!

25 mai 2018 7:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.