Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un salariat din România va ajunge ca, în 2050, să susţină 1,74 pensionari, în condiţiile în care la nivelul anului 1990 raportul dintre cele două entităţi era de 0,3. Datele rezultă dintr-un studiu KPMG, care arată și că Pilonul II de pensii este „o necesitate”.

„În primul trimestru al acestui an, am elaborat un studiu care vorbeşte pe larg despre importanţa, dar şi despre beneficiile pe care le aduc asigurările de viaţă şi pensiile private atât societăţii, cât şi individului în sine. Dacă vorbim despre Pilonul II, din studiu rezultă că un astfel de sistem e o necesitate. Mai exact, elementul esenţial care duce la nevoia de avea un sistem de pensii, completat prin demografie. Demografia nu este o chestiune specifică României, ci este valabilă şi pentru Europa. Dacă ne uităm la modul cum a evoluat populaţia României din 1990 şi până azi şi la prognozele pentru anii următori, vedem că vârsta mediană era în 1990 de 33 de ani, azi este de 41 de ani, iar în 2050 va fi de 47 de ani. Aceste lucru aduce o povară asupra sistemului redistributiv, ceea ce numim Pilonul I. La orice moment, există un grad de dependenţă între indivizii care trebuie să primească pensie şi cei care muncesc şi susţin acest sistem. Astfel, raportul în 1990 era de 0,3, adică un angajat trebuia să susţină pensia a 0,3 pensionari, în timp ce, în 2050, raportul va fi de 1,74. Asta arată o creştere a gradului de dependenţă şi nevoia unui astfel de sistem de pensie”, a precizat Tudor Grecu, partener audit&assurance în cadrul KPMG, companie de consultanţă care a întocmit raportul respectiv .

Integral pe Digi24Comentarii

@salagean ioan Dupa poza s-ar parea ca esti de mult timp la pensie. Fa bine si ai grija de nepotel!@!

24 mai 2018 19:04

claudiu vasilescu Sa imi sugeti pula in 2050! Pe atunci nu cred ca voi mai fi CRETINILOR!

24 mai 2018 15:37

Tutankamon Mai europoole, eurokakati, euroimbecili, alupigus si toti derbedeii care posteaza pe aici, vedeti daca nu va f-teti ca iepurii? Vedeti de ce nemtii si francezii zic ca e bine cu emigranti? Ungurii se opun desi e una dintre natiile cele mai putin prolifice. kakati in ploaie. Vine din no Asia peste noi, Unde-i civilizatia elena ? Macar bine ca s-au pastrat ca natie? Undei civilizatia romana? Macar a lasat amprenta asupra popoarelor venite dinspre est si le-a crestinat. Acum o sa vina musulmanii pe care nici bomba nu-i mai poate starpi.

24 mai 2018 13:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.