Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un nou punct internațional de trecere a frontierei va fi inaugurat odată cu înfiinţarea unei linii de traversare a Dunării cu nave Ro-Ro între Isaccea şi Orlovka (Ucraina).

Construcțiile și amenajările au fost finalizate pe ambele maluri ale Dunării. Suprafaţa pe care e amenajat punctul de trecere de pe malul românesc este de 13,9 hectare, investițiile fiind cifrate la 12 milioane de euro.

Ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, a fost în vizită la Galați pentru a discuta despre momentul începerii curselor de transport de mărfuri și pasageri cu conducerea companiei de navigație Navrom SA Galați, firmă care asigură traversarea Dunării cu nave de Ro-Ro, bacuri care transportă și autovehicule de mărfuri și autoturisme. Potrivit ambasadorului Ucrainei, prin deschiderea acestei căi de comunicație creează noi oportunități de afaceri, dar facilitează și contacte „people to people” transfrontaliere.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.