Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Funcţionarea Pilonului II este cel puţin bizară, iar statul colectează bani de la salariaţi, din care o cotă parte o oferă "pe tavă" fondurilor private de pensii, sunt de părere Federaţiile Naţionale ale organizaţiilor de pensionari, din care fac parte Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România.

În viziunea acestora, potrivit dispoziţiilor Legii nr.263/2010, sistemul public de pensii este organizat şi funcţionează în baza unor importante principii printre care cel al "unicităţii", potrivit căruia statul organizează şi garantează sistemul public de pensii bazat pe aceleaşi norme de drept pentru toţi participanţii la sistem, şi al "solidarităţii sociale", conform căruia participanţii la sistemul public de pensii îşi asumă reciproc obligaţii şi beneficiază de drepturi egale.

Integral pe CapitalComentarii

@Plmm Cand am scis nu era postat dobitocul"v" cxare-si zice si#Rezist. Manca-ne-ar kakatul!

24 mai 2018 18:46

PLM Toti cei ce comentati mai jos aveti dreptate. Pensionarii, si nu numai ei, ci cam toti romanasii, se gandesc doar la ei. Natia asta a degenerat si nu a avut oameni bravi care sa faca ceva pentru tara. Uitati-va la Dracnea si la toti politicienii.

24 mai 2018 18:44

#REZIST Pensionarii or sa suga pula ca ursuletul Misu! In septembrie se termina banii! TOTI! Or sa ne roage pensionarele sa le dam pula sa o suga ptr 1 leu!

24 mai 2018 18:30

v "Admiratorii" pilonului II de pensii, ii rog sa se uite citi bani au la acel pilon si sa faca calculul, cit vor avea pensie dupa acel pilon. Cred ca fiecare salariat primeste anual de la fondul de pensii la care cotizeaza, citi bani are in acel cont. Din banii cotizati de fiecare "traiesc" si o serie de functionari, directori, administratori, etc.

24 mai 2018 16:39

bijbok Da bai bosorogule sa iti dea tie pensie mare mancamiai pula. Va inghesuiati sa-l votati pe Nelu si va mirati de mizeria de pensii. Stai ca nu ai vazut tot. Nu mai au astia bani!

24 mai 2018 12:03

dixit! ha-ha-ha!!!! "participanţii la sistemul public de pensii îşi asumă reciproc obligaţii şi beneficiază de drepturi egale". vreau si eu o pensioara speciala daca toti pensionarii au aceleasi drepturi. vreau sa ies si eu la pensie la 45 de ani cu pensie mai mare decat salariul.

23 mai 2018 20:02

Viorel Ion Toate Organizatziile astea de pensionari votantzi PSD, sigur ca agreaza natzionalizarea Pilonului 2 de pensii ca sa aiba ei pana la sfarsitul vietzii de unde primi pensia si sta cu mana intinsa la statul PSD-ist....Dupa ei, potopul...Dai in pizda masii de corporatisti si angajatzi la privati, IT-isti imputzitzi de sug din vlaga poporului muncitoresco-comunist...

23 mai 2018 19:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.