Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană a dedicat situației justiției o mare parte din analiza sa în cadrul recomandărilor specifice de țară 2018, pentru România, atrăgând atenția asupra evoluțiilor legislative din ultima vreme, afectării idependenței justiției și a cadrului legislativ anticorupție, asupra corupției din aparatul bugetar de la toate nivelurile, precum și asupra suspiciiunilor de fraudă din licitațiile publice, care afectează construcția de autostrăzi și spitale în țară.

De regulă se făceau referiri privind ma degrabă economia, dar propunerea emisă miercuri de Comisie privind recomandările specifice de țară (pe care ar urma să le adopte Consiliul Uniunii Europene) cuprinde neobișnuit de multe referiri la presiunile față de justiție și la lupta anticorupție:
Achizițiile publice eficiente și transparente rămân esențiale pentru abordarea principalelor provocări politice pentru România, inclusiv cheltuielile publice eficiente, lupta împotriva corupției și stimularea inovării și a creșterii durabile și favorabile incluziunii. România a înregistrat unele progrese în abordarea recomandărilor specifice de țară privind punerea în aplicare a strategiei privind achizițiile publice, însă planul nu este încă pe deplin implementat. În același timp, sporirea eficienței și utilizarea strategică a achizițiilor publice, controlul eficient și controlul fraudelor rămân provocări. Durabilitatea măsurilor luate și ireversibilitatea reformelor necesită o monitorizare continuă. Provocările privind eficiența și transparența asociate achizițiilor publice se aplică în special investițiilor mari în infrastructura de sănătate din spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova.

Integral pe HotnewsComentarii

Fostul procuror al DNA Prahova Mircea Negulescu a negat vehement, miercuri seară, la Realitatea TV, că a depus vreun denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi și afirmă că nu înțelege de ce ministrul Justiției a intrat ”în acest joc al manipulării”. Ba, mai mult, Negulescu a declarat că anumite persoane i-ar fi sugerat să facă denunțuri împotriva șefei DNA! „Nu am calitatea de martor protejat în niciuna din cauzele de la ICCJ și ceea ce mă uimește este că domnul ministrul al Justiției a intrat în acest joc al manipulării și vorbește despre un eventual denunț pe care eu l-aș fi făcut împotriva doamnei procuror-șef. Dacă chiar ar fi fost așa, atunci ministrul Toader a comis o infracțiune dezvăluind o sursă protejată. Nu dețin date compromițătoare despre doamna procuror-șef sau despre alți colegi din conducerea DNA.”.

24 mai 2018 8:22

, v, militant PSD sunt io, Dracian-Romanian Pizdoş şi fuck un (sex-)appel călduros la POPO-cetăţenii HOMO-"europeni" să-i sugă poolla lu' (alde) Merkel şi la "Comisie", că iese Creaţa C. şi vă dă la "fonduri" să "absorbiţi" până vă iese EURO-mucii pă nări!

24 mai 2018 0:52

mandri ca suntem romani sau mai degraba subordonati Israelului! io zic că mai bine să fukcem un EURO-club de sugative-#absorbace, că dacă nu, atunci ne zboară "fondurile" pe la nas şi nu reuşim să "absorbim" mai nimica!

24 mai 2018 0:46

a lu` pigus şi eu, şi eu tot asta fuck - sug EURO-poolla în lung şi-n lat & #REZIST!

24 mai 2018 0:43

Victor Viorel şi eu, şi eu sug EURO-poola & #REZIST!

24 mai 2018 0:41

@ 23 mai 2018 16:37 sug EURO-poolla & #REZIST!

24 mai 2018 0:40

Comisia Europeană, radiografie dură asupra ... Germaniei:: Independența judiciară e pusă sub semnul ... INEXISTENŢEI - "cu procurori şi cu judecători MEMBRI DE PARTIDE euro-koşere nici că poate fi vorba măcar de vreo formă ... justiţie cât de cât"! a declarat euro-ciuma-roşie Corina Creaţa. Cu respect, HotPoollaFakeNews

24 mai 2018 0:38

Victor Viorel Domnule Tudorel Toade, istoria se v-a sterge la cur cu tine, slugoi fara personalitate...Cand fermierii si ciobanii nu vor mai primi ajutoarele financiare pe agricultura in intervalul 2021-2027 ca vom fi sanctzionatzi de Comisia Europeana pentru nerespectarea statului de drept...Asteapta-te atunci ca vei fi scuipat pe strada, tu si neamurile tale...

23 mai 2018 20:34

Ion Vasilescu Politzia de Frontiera, atentzie ca Dragnea pleaca in Elvetzia pe 29 Mai cand se da verdictul din procesul sau cand doua doamne primeau salariu de la Protectzia Copilului din Teleorman dar stergeau la cur pe PSD-istii din judetz.Si sunt informatzii ca a rezervat doua locuri pentru zborul Zuric-Madagascar ca vrea sa se retraga cu amanta de 25 de ani acolo...ca Mazare i-a rezolvat dosarul de Azil Politic in Madagascar...

23 mai 2018 20:19

@ 23 mai 2018 16:37 Amice, deși tu nu ești acel v, ești greșit înformat. Realitatea TV nu a prezentat știri despre rezistacii care ar fi atacat cu topoare sediul guvernoiului, numai Haznaua 3 a făcut acea ticăloșie. La Realitatea TV a fost prezentată minciuna și manipularea proștilor cu acele știri condamnând masiv acele minciuni împuțite ale Latrinei 3. Chiar și pe internet poți găsi acel fragment de emisiune din Realitatea TV în lagătură cu minciunile haznanelor Varanului.

23 mai 2018 18:46

a lu` pigus Israelul are nevoie de o colonie ieftina. Dragnea le-a oferit solutia.

23 mai 2018 18:03

v, militant PSD Nu credeti Comisia Europeana. E formata din nazisti platiti de jidanul Soros. Credeti mai degraba Realitatea Tv si Antena 3 care spuneau ca rezistacii au asaltat cu topoare sediul guvernului.

23 mai 2018 16:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.