Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Foliile neomologate aplicate pe geamurile maşinii, precum şi cruciuliţele, icoanele, jucăriile sau CD-urile „antiradar“ atârnate în dreptul parbrizului sunt sancţionate drastic de Codul Rutier.Şoferii care au obiceiul să-şi lipească pe parbriz o mulţime de cruciuliţe şi alte zorzoane riscă amenzi usturătoare. Concret, numai în Bucureşti, de la începutul anului, şase soferi au fost amendaţi pentru săvârşirea acestei contravenţii cu amenzi care au ajuns în unele cazuri şi la 2.900 de lei. Alţi 275 de şoferi au primit aceeaşi amendă după ce au fost surprinşi cu folii neomologate de Registrul Auto Român pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale.

Până la 20 de puncte de amendă

Nu toată lumea ştie că legislaţia rutieră în vigoare stabileşte că „aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea“ reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.
Un simplu calcul ne arată că, în condiţiile în care clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, pentru lipirea cruciuliţelor pe parbriz putem plăti şi 2900 de lei amendă. Mai exact între 1.305 şi 2.900 de lei.

Integral pe AdevărulComentarii

ariciul Mai mult crucile.le-ati scos de pe ambulante ,punand in loc un fel de stea un batz si un sarpe,le-ati scos din scoli si nu ati pus nimic in loc,nici macar in sufletele copiilor ceva bun,Sunteti teribil de harnici in lupta voastra .Avea dreptate un preafericit care plangand cu un ochi si razand cu celalalt spunea;Rad si ma bucur cu un ochi vazand ca se implinesc vremurile si nu e minciuna ci adevar al cuvantului domnului.Si plang,fiindca as vrea sa fiu macar pe jumatate harnic in a sluji pe domnul cat sunt ei de harnici in lupta lor impotriva Domnului.

23 mai 2018 10:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.