Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România este una din ţările din zonă cu un ecosistem foarte bine aşezat în domeniul combaterii ameninţărilor cibernetice şi încearcă să devină un centru de expertiză în domeniu, a spus, într-un interviu pentru MAS-MEDIAFAX, Maria-Manuela Catrina, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor (MCSI).

Întrebată dacă educaţia este cea care poate soluţiona problema că şi România se află la originea unor incidente cibernetice, secretarul de stat a spus: "În domeniul acesta educaţia este esenţială pentru viitor, educaţia în cadrul formal al şcolii . Spre deosebire de alte zone, în care părinţii pot să ajute sau să le spună copiilor lucruri , domeniul tehnologic avansează atât de rapid, încât copiii îi învaţă pe părinţi ce au de făcut. Cred că undeva, în mediul formal, de la o vârstă foarte mică trebuie să-i învăţăm cum să se simtă siguri în spaţiul cibernetic.Şi aici se fac deja nişte paşi în a completa curicula cât mai repede, cu elemente de securitate cibernetică, care cred că sunt esenţiale, plus educarea copiilor în a înţelege ceea ce e adevărat şi ceea ce e fals."

Întrebată cum se poate rezolva paradoxul prin care România are mulţi specialişti IT, dar şi un deficit pe piaţa internă, oficialul MCSI a declarat: "Sunt trei linii pe care lucrăm. Cred că, în primul rând avem atât de mulţi experţi, pentru că nişte români vizionari, undeva la sfărşitul anilor 70, au înţeles că avem nevoie de o programă şcolară, care să pună matematica şi fizica, gândirea raţională, într-un cadru care să genereze specialişti pentru tehnologiile viitorului.

Integral pe MediafaxComentarii

Ecosistem? Idioata asta habar n-are ce-i ăla ecosistem. Iar despre domeniul despre care vorbește imbecila, este de fapt sistemul informațional cibernetic, ce nu are a face nimic cu ecosistemul. Ecosistem se referă strict la mama natură. Cine-i cretina asta care judecă cu clitorisul?

23 mai 2018 18:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.