Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

DNA primește încă o grea lovitură. O hotărâre pronunțată ieri este devastatoare pentru instituţia condusă de Laura Codruța Kovesi, în mandatul căreia este înregistrat un număr record de achitări în dosare celebre. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat marți pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în procesul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Decizia nu este definitivă.

La ultimul termen de judecată, amintește ADEVĂRUL, procurorii DNA au cerut o pedeapsă de trei de închisoare cu executare pentru Călin Popescu-Tăriceanu, susţinând, în faţa instanţei, că preşedintele Senatului, la fiecare ocazie, a făcut totală abstracţie de faptul că acuzaţiile sunt probate temeinic iar într-un "act de totală aroganţă" a venit cu tot felul de probe sau justificări pentru menţinerea propriei versiuni a relatărilor, ei considerând că acesta a avut "apărări puerile, nedemne de pregătirea superioară". De asemenea, anchetatorul a arătat că "obligaţia de a fi onest îi este total străină lui Călin Popescu-Tăriceanu".

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a susținut marţi, după ce instanța supremă l-a achitat în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă, că lupta pe care a dus-o „este lupta unei naţiuni întregi de a se elibera de cătuşele statului paralel”, potrivit COTIDIANUL. „Până la urmă, lupta pe care am dus-o este lupta unei naţiuni întregi de a se elibera de cătuşele statului paralel, e o luptă pe care am dus-o într-un sistem democratic în care să prevaleze respectul pentru drepturile şi libertăţile cetăţeanului şi domnia legii. Acestea au fost valorile au fost valorile ân care am crezut de la început când m-am angajat în lupta politică, acestea sunt valorile în care eu cred şi eu şi colegii mei liberali din ALDE şi pe care doresc să le înapoiez românilor. ALDE va conduce în continuare această luptă care reprezintă pentru noi o datorie, o obligaţie faţă de România”, a declarat Tăriceanu.

„Este o zi apare pe care nu mi-aș fi imaginat că am să o trăiesc vreodată. Nu se poate rezuma totul la o problemă strict de ordin personal. Demersurile mele din ultimii ani de demasca cele făcute de statul paralel nu au izvorât dintr-o problemă personală. Atitutdinea m-a costat enorm pe plan politic și personal, însă nu m-a clintit câtuși de puțin. Mă gândesc la soarta multor cetățeni simpli care au devenit victime ale sistemului care a funcționat în România peste zece ani, fără ca să se poată apăra”, a spus el, la ANTENA3.

Liderul ALDE a mai afirmat că lupta împotriva corupţiei nu trebuie să devină un „paravan pentru lupte politice”. EVENIMENTUL ZILEI amintește că actiunea în forță a DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu a fost declanșată în pre-campania electorală pentru parlamentare din 2016, când partidul condus de Tăriceanu – ALDE – creștea tot mai mult în sondaje, în detrimentul altor partide cu tradiție.

 Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Braşov în 2016, sub acuzațiile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, alături de Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care cei doi le-au dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, informează ROMÂNIA LIBERĂ.

Sigur, deocamdată vorbim de o achitare în primă instanţă, rămânând pâine de mâncat până la achitarea definitivă. Dar GÂNDUL se întreabă: dacă va fi pronunţată şi aceea?! Achitările pronunţate de instanţele de judecată devin „normalitate”, prin procentul lor tot mai mare, înregistrat, mai ales, în cazuri de notorietate publică. Vorba Olguţei Vasilescu, care dovedeşte mai multă pricepere la avocatura din oficiu, decât la instaurarea ordinii în sistemul de pensii şi salarii: „Cine plăteşte pentru toată perioada în care a fost demonizat, decredibilizat, târât prin procese? Deocamdată, nimeni!”.Comentarii

gica ,contra Nu va fie teama ca nu scapa ! Justitia are placerea sa te schingiuiasca precum pe Christos pe cruce Noptile nedormite cu frica in san sunt cea mai mare pedeapsa !Taricene esti oricum terminat si intri murdar in istoria tarii !

23 mai 2018 18:18

Cris Nu este prima dată în care d-l Tericeanu este acuzat de afirmații mincinoase ! Este anti-european si anti-justitie in toata atitudinea !

23 mai 2018 14:25

alupigus, fiul porcar al lui Liviu Dragnea As fute-n cur un sarac, dar m-as injosi.

23 mai 2018 13:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.