Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Manevrele disperate de acaparare a pilonului II de pensii naște discordie în sânul coaliției de guvernare. Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a afirmat, marți, la Parlament, că preluarea banilor din Pilonul II la pilonul I de pensii ar fi o „fraudă la Constituţie,

În opinia lui Vosganian, oricine spune că Pilonul II de pensii trebuie să se suspende sau să se reîntoarcă la Pilonul I ignoră interesele pe termen lung ale cetățenilor. “În legătură cu Pilonul II de pensii, banii care sunt acolo şi care sunt într-o sumă de circa 9 miliarde de euro sunt banii românilor. Cetăţenii români sunt titularii de cont şi banii sunt proprietatea lor exclusivă, atât de exclusivă încât ei pot fi, în caz de deces, şi lăsaţi ca moştenire. Aceşti bani nu pot fi preluaţi la Pilonul I de pensii sub nicio formă, cel puţin în actuala Constituţie. Ar fi o fraudă la Constituţie, ar fi un abuz”, a subliniat Vosganian, citat de Agerpres.

Varujan Vosganian, fost ministru al Finanțelor, a adăugat că și ideea că li s-ar da cetățenilor să opteze între fondurile de pensii pe durată limitată, iar în cazul în care nu ar face-o, banii li s-ar transfera automat la fondul public de pensii, i se pare profund eronată. “Aşa ceva nu este firesc, pentru că cetăţenii au optat o dată în 2008 şi, dacă acum se va întâmpla altfel, se va întâmpla numai dacă ei îşi schimbă opţiunea. Chiar în situaţia aceasta, pe care eu nu o accept, în care s-ar da o lege prin care cetăţenii să fie rugaţi să opteze, ar trebui aşa: cei care optează să treacă la Pilonul I trec la Pilonul I, iar cei care nu optează rămân cu opţiunea pe care şi-au manifestat-o în 2008”, a explicat deputatul ALDE.

Integral pe România LiberăComentarii

v Atita tevatura se face privind pilonul doi de pensii. De curind am vazut o situatie financiara a cuiva de la Alianz Tiriac. In zeceani a strins, cca 6500 de lei. Avind in vedere ca un om lucreaza cam 30-40 de ani, cita pensie ar avea din acesti bani, mai nimic. In acest timp sint o serie de directori si functionari, care se "ocupa" de "gestionarea" banilor, banuiesc pe salarii, "grase". Ba mai mult au si o asociatie a fondurilor de pensii "private", care si aia maninca bine din banii de pensii ale salariatilor. Asa ca toat problema este falsa, politicianista.

23 mai 2018 16:53

Pentru CC de la 22 mai 2018 23:41 ai uitat-o pe mată, face treabă bună și ar fi păcat să nu fie luată-n seamă.

23 mai 2018 11:01

socotitorul de serviciu Daca......pilonu` II n-ar fi existat - deci banii oamenilor nu s-ar fi "depus spre administrare"....si.... pe bani grei retinuti la companii private, punctul de pensie AR FI FOST MAI MARE DE 1000 ron ! Asta-i de fapt adevarata "realizare " a lu` Taricelu`& Vozganian !

23 mai 2018 10:33

ariciul Proasta-i lumea si naroada,Asa e in taraaaa meaaaa,Taraa lu Papura-Vodaaaaa,oricine face ce vreaaaa.s-au luat de banii vostri,si voi va uitati ca prostii,cum ei sunt judecati ...tare.Condamnati cu ....suspendare.

23 mai 2018 10:22

CC Tu sa taci, voi sa taceti. Gramatica este simpla, dar cand stai cu p..a-n gura, nu prea ai cum sa ai gramatica. Cat despre achitari in lant, probabil vorbim de Ponta, Sova, Tariceanu :)

22 mai 2018 23:41

GARGARA SI CIRC POLITIC !!! Mai tăce-ti-n pula mea, nimeni nu se leaga de pilonul II. Asta este ”aruncata” de boul de iohanis si curvele de la SRI si DNA, pentru a distrage atentia romanilor de la ACHITARILE, in lant, date de JUDECATORI la ABUZURILE LUI IOHANIS SI CAMARILA LUI = SRI SI DNA

22 mai 2018 22:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.