Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității un studiu pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Conform sondajului, 61% dintre respondenți au o opțiune de vot cristalizată pentru alegerile prezidențiale din 2019.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în primul tur președintele Klaus Iohannis ar câștiga cu 39%, un scor mult mai mare decât a avut la primul tur la alegerile din 2014, atunci când a obținut 30,4%. Din partea PSD, sondajul CURS l-a măsurat pe Liviu Dragnea, liderul partidului. PSD nu și-a stabilit încă candidatul, dar, precizează CURENTUL, având în vedere că Dragnea este liderul partidului este de așteptat ca el să fie candidatul. Ei bine, dacă Liviu Dragnea ar intra în această cursă, în primul tur la prezidențiale ar obține 22%.

Trebuie remarcat că Liviu Dragnea este sub scorul PSD, care are, conform sondajului CURS 39%. Totuși, trebuie menționat că și alți lideri PSD au plecat în cursă sub scorul partidului, iar pe măsură ce s-a înaintat în campania electorală, aceștia au crescut. Din partea ALDE, sondajul CURS l-a măsurat pe Călin Popescu Tăriceanu, cel care ar obține 22%, la egalitate cu Dragnea. Trebuie menționat că Tăriceanu este mult peste scorul ALDE, partidul având doar 8%.

Teodor Meleşcanu, ministru al Afacerilor Externe şi vicepreşedinte al ALDE, a confirmat, pentru ADEVĂRUL, că, pentru moment, „în mod evident, candidatul potenţial al formaţiunii“ la viitoarele alegeri prezidenţiale este Călin Popescu-Tăriceanu, „liderul şi locomotiva partidului“. „Orice partid care doreşte să joace un rol politic serios în România are intenţia să îşi prezinte propriul candidat pentru alegerile prezidenţiale. ALDE este unul dintre partidele importante ale coaliţiei şi este firesc ca lumea să aibă idei şi propuneri pe această temă. Ce se va întâmpla în viitor va depinde şi de negocierile pe care le putem face în interiorul coaliţiei, dar, pentru moment, în mod evident, candidatul nostru potenţial este Călin Popescu-Tăriceanu, liderul partidului şi locomotiva partidului", a declarat Meleşcanu.

Deocamdată Călin Popescu-Tăriceanu are emoții! Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și şi favorizarea făptuitorului, anunță ANTENA3. La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut o pedeapsă de trei de închisoare cu executare pentru Călin Popescu-Tăriceanu, susţinând, în faţa instanţei, că preşedintele Senatului, la fiecare ocazie, a făcut totală abstracţie de faptul că acuzaţiile sunt probate temeinic iar într-un "act de totală aroganţă" a venit cu tot felul de probe sau justificări pentru menţinerea propriei versiuni a relatărilor, ei considerând că acesta a avut "apărări puerile, nedemne de pregătirea superioară".

De asemenea, anchetatorul a arătat că "obligaţia de a fi onest îi este total străină lui Călin Popescu-Tăriceanu".

În sondajul CURS au mai fost măsurați Dacian Cioloș (4%), Kelemen Hunor (3%) și Eugen Tomac (2%). Dweși figurează la „și alții“, primaru capitalei, Gabriela Firea este tot mai vocală.  Votul românilor este sfânt, nu trebuie răsturnat prin plângeri penale, a declarat luni vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, citată de ROMÂNIA LIBERĂ. Reacţia acesteia vine în contextul demersului preşedintelui Comisiei economice din Senat, Florin Cîţu, care a anunţat luni că va depune plângere penală în cazul în care vor fi naţionalizaţi banii din Pilonul II de pensii.

"Sunt oameni politici sau altceva? Dacă aşa se face politica, depunând plângeri penale, înseamnă că nu mai suntem în democraţie. Şi le e frică de alegeri, de votul românilor. Votul românilor este sfânt, nu trebuie să răstoarne o putere legitimă prin plângeri penale. Este ceva incredibil şi de neacceptat într-un stat de drept", a spus Firea, la Parlament.

Și ca orice candidat la Președinție care se respect, Gabriela Firea are opinii și despre politica externă a țării. Firea a reacţionat  la ultimele afirmaţii ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, conform cărora plângerea sa penală împotriva premierului şi a preşedintelui PSD este un "act civic al unui simplu cetăţean", şi a spus că acţiunea şefului PNL este "o gafă diplomatică", anunță COTIDIANUL. „Dacă domnul Orban ar fi fost un cetăţean turmentat care depune de capul lui o sesizare penală năstruşnică împotriva Guvernului, nu ar fi fost nimic grav şi cu siguranţă nu l-ar fi luat nimeni în serios. Grav este că această tiribombă penală a fost aruncată de şeful PNL şi are loc după ce preşedintele Iohannis a ameninţat-o public pe doamna prim-ministru. Deci nu poate fi trecută cu vederea. Este o gafă diplomatică de proporţii şi un atentat iresponsabil la stabilitatea ţării", declarat Gabriela Firea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă a fost concepută la Cotroceni şi, ”pe lângă alte prostii pe care le conţine”, se poate vorbi de ”antisemitism instituţional”, pentru că este tratat Statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. „Eu sunt anti-Dragnea, nu împotriva statului Israel”, a reacționat Orban, care a negat că s-a consultat cu șeful statului. 

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus la Parchetul General de pe lângă Curtea Supremă, o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD, Liviu Dragnea. EVENIMENTUL ZILEI amintește că plângerea este pentru înaltă trădare, divulgare de informații secrete și uzurpare de funcții, în contextul memorandumului aprobat de guvern pentru relocarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Potrivit Constituției, președintele este cel care decide înființarea misiunilor diplomatice.


Comentarii

Cei de la CURS au uitat să precizeze CONDIȚIA DE BAZĂ ! Iohanis va câștiga următoarele alegeri dacă și numai dacă va avea propriul guvern. In condițiile în care va beneficia de serviciile ”propriului guvern”, atunci și numai atunci lucrurile se vor aranja (la masa verde EVIDENT) în favoarea NAZISTULUI !

23 mai 2018 11:19

ziaristul cotidian Uite dom`le ce-i fute grija pe idiotii de labarali ! In cap cu-n sasalau` !!! Baihhhhh....alegerile-s peste aproape DOI ANI !!! Vedeti-va de tara cretinilor !!!

23 mai 2018 10:52

Moshe Klughaft, strategul israelian al PSD Romania trebuia pedepsita pentru a ales presedinte namtz. Am consiliat ciuma rosie astfel incat sa prosteasca imbecilul popor roman ("stupid people" cum spunea evreul nostru Silviu Brucan, alias Saul Bruckner) cu programul de guvernare "cacat si miere" cu care P$D a castigat alegerile "en fanfare". Odata ajunsi la putere, uneltele noastre (Levy Dracnea, Ana Birchall) au taiat toate cheltuielile pentru infrastructura, au distrus educatia, care si-asa era subreda, au alungat multi dintre investitorii straini. Puterea de cumparare a scazut cu 22% in doar 18 luni. Ce mai ramas valoros in tara- Transgaz, Hidroelectrica, Gaze naturale, etc- va fi cedat la pret de nimic unor firme israeliene. Am putea concluziona ca ne-a reusit, nu?

22 mai 2018 16:24

John Ma uit la cretinii pro PSD care posteaza si raman mut de uimire. .Mai fratilor voi nu mai sunteti prosti sau , ma rog, slab pregatiti , sunteti imbecili pursange.

22 mai 2018 15:24

gaozar bolshevic incontinent detectat: 14:24

22 mai 2018 15:19

GAY Sondajele aruncate pe piata, pregatesc falsificari si fraude electorale. Presedintele actual n-ar putea fi votat de 39% dintre romani, nici daca ar sta in cap si-n koor, la Cotroceni. Ailaltii doi, sunt pe-aproape.

22 mai 2018 14:24

Dancila presedinte Stie carte, e bogata, a fost aleasa sefa femeilor PSD-iste.

22 mai 2018 14:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.