Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O fostă angajată a CEC Bank - Agenţia Zlatna acuzată că a delapidat milioane de lei şi sute de mii de euro a fost condamnată luni de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia la 5 ani şi 6 luni închisoare, după ce la Tribunalul Alba primise 3 ani de închisoare.

CA Alba Iulia a admis apelurile declarate de procurori şi partea civilă CEC Bank SA împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Alba în noiembrie 2017, a desfiinţat în parte hotărârea atacată şi, în rejudecare, a majorat pedeapsa aplicată inculpatei.

Din pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare, instanţa a decis ca Elenei Meteşan, acuzată de săvârşirea infracţiunii de delapidare (185 acte materiale), să i se scadă durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu, şi anume, cu începere din 9 septembrie 2016 până în 21 mai 2018.

"Obligă inculpata Meteşan Elena la plata către partea civilă CEC Bank SA Bucureşti a sumelor de 4.227.940.06 lei şi 235.981.21 euro sau echivalent în lei la data efectuării plăţii, cu dobânda legală calculată de la momentul despăgubirii clienţilor băncii, până la data achitării integrale a debitului", se arată în minuta sentinţei.

Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă. Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată, au menţionat reprezentanţii instanţei.

Iniţial, Meteşan a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, fiind condamnată de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare. În apel, CA Alba Iulia a desfiinţat respectiva sentinţă penală, iar femeia a fost trimisă din nou în judecată de procurori pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Alba, care a condamnat-o, fără acord de recunoaştere, la aceeaşi pedeapsă dată şi prima dată - 3 ani de închisoare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că inculpata, în calitate de funcţionar public-angajat în cadrul CEC Bank - Agenţia Zlatna în funcţia de ofiţer de cont, în perioada noiembrie 2005 - august 2016, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, şi-a însuşit mai multe sume de bani, constând atât în depuneri efectuate de clienţii băncii, cât şi în sume de bani remise de aceştia în vederea depunerii. Au fost astfel afectaţi 297 de clienţi, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 6.321.886 de lei şi 273.744 de euro.

În ceea ce o priveşte pe sora acesteia, angajată la aceeaşi agenţie, Victoria Popa, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de delapidare, precum şi efectuarea de verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, menţionează sursa citată.


Comentarii

ariciul Baaa da usor se mai fac bani in tara noastra cand nu muncesti cinstit.Pai de azi incepand ....goodby munca,ma apuc de combinatii.pedepse usoare,conditii bune in puscarie,descurcaret sunt,daca sunt prins,ma descurc,am facut armata ,nu poate fi mai rau in puscarie.Scap de dari si impozite,statul ma hraneste,nanita,poate si ceva asa zis munca sa-mi scad pedeapsa si pentru buna purtare,daca ies ceva mai devreme,ma chis pe ea de lege cinste si munca fraierilor.

22 mai 2018 9:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.