Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

20 mai a fost o zi emblematică pentru Republica Moldova. Contrar tuturor percepțiilor grosolan create pe parcursul a 2 luni de zile, Andrei Năstase a intrat detașat în turul 2 al alegerilor din Chișinău, având un scor aproape dublu față de cel al Silviei Radu.
Cel mai surprins de acest rezultat pare să fie oligarhul Vladimir Plahotniuc, șeful Partidului Democrat, care controlează astăzi guvernarea de la Chișinău și deține peste 70% din toate primăriile din Moldova.
Plahotniuc nu și-a manifestat susținerea deschisă pentru Silvia Radu, dar i-a oferit tot suportul mediatic prin trustul său de presă, care cuprinde cam 80% din audiovizualul de la Chișinău. Mai mult, practic toată resursa administrativă din capitală și din suburbii a fost pusă, în aceste alegeri, în slujba Siviei Radu.
Rezultatele au fost însă șocante pentru Plahotniuc: socialistul Ion Ceban a obținut 40,92%, Andrei Năstase a fost votat de 32,12% din chișinăueni, iar Silvia Radu a adunat doar 17,65% din voturi.
Asta după ce prin niște grafice total anapoda, pe care trustul lui Plahotniuc ni le prezenta drept sondaje, toată Republica Moldova a fost pregătită să-i aibă în turul 2 pe cei doi candidați preferați ai oligarhului: Ceban și Radu.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.