Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor moldoveni, și Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr, s-au clasat pe primele două locuri la alegerile locale anticipate pentru Primăria Chișinăului ce au avut loc duminică. Ceban și Năstase se vor confrunta în turul doi.

Potrivit datelor finale, după procesarea a 100% din procesele verbale, Ion Ceban a obținut 40,98% din voturi, fiind votat de 91.212 cetățeni, iar Andrei Năstase – 32,12%, reprezentând 71.493 de voturi, relatează Cotidianul.md.

Pe locul trei s-a clasat Silvia Radu, votată de 17,65% din locuitorii capitalei Republicii Moldova.

Prezența la vot a fost de 35,5%, reprezentând 222.602 de alegători.

„Astăzi, am câștigat doar o bătălie. Dar urmează să câștigăm un război. Întâi în turul 2, iar apoi în toamnă, în alegerile parlamentare. Să eliberăm țara din captivitatea unora ca Plahotniuc și Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

El a mai spus că este important că locuitorii Chișinăului să dea dovadă de mobilizare mai mare și să încline balanța în turul 2.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.