Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu l-a contrazis, duminică seara, la o emisiune TV, pe fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean, care a declarat pentru MEDIAFAX că o eventuală suspendare a premierului Viorica Dăncilă ar echivala cu schimbarea guvernului după 45 de zile.

”Îmi cer scuze anticipat dlui Zegrean şi la toţi constituţionaliştii, la profesionişti, însă am cu totul altă părere. Ne ducem la cartea asta mică (Constituţia - n.r.), vitală şi căutăm articolul 107, care spune foarte clar - preşedintele României nu-l poate revoca pe primul ministru. De aici venim şi spunem - stă suspendat 45 de zile premierul. Şi? Cineva trebuie să emită un decret de revocare şi preşedintele nu poate. Ar putea Parlamentul, dar numai printr-o moţiune de cenzură. Deci premierul nu poate fi schimbat decât prin votul Parlamentului. Majoritatea care e acum în parlament arată că nu ar fi nicio şansă ca parlamentul să dea un vot, să spunem că face opoziţia o moţiune de cenzură, nu ar fi nicio şansă să treacă. Dacă s-ar merge pe această idee e clar că după moţiunea de cenzură picată în parlament premierul e mai viu decât oricând”, a declarat Traian Băsescu la B1TV.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.