Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Raportul pensie / salariu din sistemul de pensii de stat ,adică rata de înlocuire, este prognozat să se injumătățească în cel mai bun caz, în toate scenariile si pentru toți romanii, la orizontul anului 2056, potrivit unui raport publicat in 2018 de Comisia Europeană.

“Pensiile private ar trebui consolidate, pentru ca ele sa poata compensa aceasta reducere asteptata a standardului de viata a cetatenilor Romaniei ", a spus n Matti Leppala, reprezemtant PensionsEurope, la FIAR 2018, eveniment organizat de Xprimm.

La rândul său, Radu Crăciun, noul preşedinte al Asociaţiei pentru Pensii Administrate Privat din România (APAPR) a venit cu o prezentarea care arată că pensia privată şi pensia de stat au fost gândite pentru a fi complementare şi că evoluţşia demografică în scădere este un argument solid pentru a sprijini sistemul de pensii private.

Declaraţiile au avut loc în contextul în care autorităţile discută reducere drastică a contribuţieii la pilonul II, de pensii private şi reformarea sistemului în sensul sprijinirii pilonul I, de stat.

Integral pe CapitalComentarii

v Propaganda buna pt functionarii care se "ocupa" de banii strinsi de la pilonul II de pensii. Vad cadau zvonuri alarmiste sa-si apere functiile bine platite, ba mai vad ca au si o asociatie, plus ca sint o gramada de fonduri,care nu aduc multi bani pt pensii, ci doar au un serviciu bine platit.

21 mai 2018 0:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.