Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aur pentru România la Olimpiada asiatică de fizică din Vietnam. Răzvan Ursu, un elev din Constanţa, a luat medalia de aur la competiţia la care au participat 185 de elevi, din 25 de ţări. România este singurul stat din afara Asiei care este invitat să participe de câţiva ani încoace, asta datorită rezultatelor foarte bune obţinute până acum.
Răzvan munceşte de opt ani de zile alaturi de profesorul sau îndrumător, cel care l-a iniţiat în lumea fizicii. Olimpiada asiatică a fost ultima competiţie la care a participat în calitate de elev.

Răzvan Ursu, elev: Competiția a fost grea. Au fost concurenți redutabili şi subiectele au fost pe măsură, destul de dificile. Dar, pe lângă concursul în sine, am avut ocazia să intracționez cu acești tineri talentați, să stabilesc prietenii foarte valoroase.

La competiţia din Hanoi au participat 25 de ţări şi 185 de elevi. România a fost singura ţară din afara Asiei care este invitată, de câţiva ani, să participe la această olimpiadă.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.