Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

România este o „ţară importantă” pentru Airbus, dar actuala situaţie „inconstantă” nu este benefică pentru mediul de afaceri. Este una dintre opiniile exprimate de Serge Durand, directorul Airbus România, într-un interviu acordat MEDIAFAX.
Reporter Mihail Drăghici: Unde se situează România în acest moment pe harta intereselor companiei Airbus?

„România încă este o ţară importantă pentru Airbus. Ştiţi că avem o prietenie de peste jumătate de secol. Am colaborat cu România, între Airbus şi IAR, de 46 de ani, am avut producţie sub licenţă Puma, am creat o nouă companie în Braşov în 2002, un grup în acţionariat comun cu IAR; de asemenea, am creat o altă companie Airbus, Premium Aerotec, o companie mare, 800 de oameni care lucrează în Braşov; de curând, am lansat Airbus Helicopters, care îşi propune să producă un nou tip de elicopter, deşi, din nefericire, producţia nu a început încă; avem un sediu pentru activităţi de proiectare în Bucureşti, care lucrează pentru Airbus Aerospace. În total, 1.300 de oameni lucrează pentru Airbus în România, fiind create indirect 5.000 de locuri de muncă. Prin urmare, baza Airbus încă este foarte mare în România”.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.