Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că liberalii solicită susţinere pentru iniţiativa privind creşterea procentajului contribuţiei la Pilonul II de pensii.

"Solicităm susţinere pentru un proiect de lege pe care Partidul Naţional Liberal îl va înainta la Parlament pentru creşterea procentului de contribuţie la Pilonul II de pensie la 6% în primă fază şi la 8% în faza a doua. Anunţăm în toată ţara lansarea campaniei PNL pentru apărarea dreptului cetăţenilor activi, care muncesc şi contribuie la Pilonul II de pensii şi apărarea dreptului acestora la vârsta pensiei. După cum se ştie, de la preluarea puterii, coaliţia de guvernământ a pus gând rău Pilonului II de pensii şi permanent lansează informaţii publice privind desfiinţarea Pilonului II de pensii. (...) Se ştie foarte clar că peste 20 - 25 de ani pilonul public de pensii, sistemul public de pensii, nu va mai putea asigura o pensie decentă. Din acest motiv a fost adoptată reforma liberală privind introducerea Pilonului II şi Pilonului III de pensii, cu obiectivul de a asigura acestor cetăţeni o pensie suplimentară care să le permită să aibă un venit decent după pensionare", a afirmat Orban.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.