Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Neacordând sprijinul pentru independența regiunii irakiene Kurdistan, apoi făcând un pas înapoi în fața ofensivei ”Ramura de Măslin” dusă de Turcia împotriva milițiilor kurzilor sirieni, Statele Unite au încercat să repare relația cu Ankara și să reducă ritmul apropierii Turciei de Rusia lui Putin. Însă mutarea ambasadei SUA la Ierusalim și un verdict recent al justiției americane au aruncat din nou gaz pe focul neînțelegerilor bilaterale.

Un judecător american l-a condamnat miercuri la 2 ani şi 8 luni închisoare pe Mehmet Hakan Atilla, un bancher de la banca Halkbank, controlată de statul turc, după ce acesta a fost găsit vinovat de participare la o schemă de ajutor dat Iranului în scopul eludării sancţiunilor americane. Sentinţa a fost pronunţată miercuri de un judecător din Manhattan. Verdictul vine cu puțin înainte de alegerile anticipate din Turcia, în luna iunie, și poate fi utilizat de opoziție pentru a-l ataca pe președintele Erdogan.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.