Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Anca Mitran, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei, a declarat pentru MEDIAFAX,că rezultatele concursului de finanţare proiecte cinematografice pentru 2017 a fost unul deosebit datorită sumei şi a numărului de proiecte finanţate, următorul concurs urmând să fie anunţat săptămâna viitoare.

"În primul rând este un record privind cuantumul sumei alocate producţiei de film, respectiv 50 mil. de lei, care este cea mai mare sumă alocată pentru o sesiune de concurs. În al doilea rând numărul record de proiecte finanţate, respectiv 73 de filme de toate genurile şi 25 de proiecte de dezvoltare a scenariilor.În al treilea rând modificarile la Ordinul Ministrului culturii nr 2335/2006 au permis un mod mai corect de evaluare a proiectelor cinematografice, crescând ponderea scenariilor până la 65% din nota finală. Şi în ultimul rând apariţia OUG 67/2017 şi respectiv a noii secţiuni -„tematice", a declarat Anca Miran, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei pentru MEDIAFAX, legat de concursul de finanţare de proiecte cinematografice a cărui rezultate au fost făcut publice în urmă cu câteva zile.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.