Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

UE este pregătită să se folosească de legislaţie pentru a le interzice companiilor europene să se supună sancţiunilor SUA împotriva Iranului în dosarul nuclear, a declarat, ieri, comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos.

Blocul comunitar caută mijloace de a menţine în viaţă acordul nuclear iranian, care urmăreşte să împiedice Teheranul să dezvolte arma nucleară, după ce preşedintele american, Donald Trump, a decis să retragă SUA din înţelegere şi să reintroducă sancţiuni împotriva Iranului, precum şi contra companiilor care fac afaceri în această ţară. Uniunea Europeană speră că Teheranul va continua să respecte acordul, atât timp cât va reuşi să păstreze suficient de multe din beneficiile economice prevăzute prin această înţelegere. Totuşi, opţiunile sunt limitate, din moment ce companiile europene vor fi, de asemenea, expuse sancţiunilor americane, impuse asupra oricărei entităţi care face afaceri în Iran.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

raul tudorovici Se poate boicota america si la nivel personal. Eu nu mai folosesc dolari americani. Am trecut la euro si la franci elvetieni!

17 mai 2018 18:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.