Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

După votul favorabil (10 pentru, 5 împotrivă) de miercuri, 16 mai, din Comisia pentru Informaţii a Senatului, Gina Haspel, nominalizată de preşedintele Donald Trump spre a deveni directoare a CIA, mai are de trecut un singur hop, cel din Senat, unde republicanii au o majoritate mică 51 faţă de 49, însă doi dintre aceştia, Rand Paul şi John McCain, şi-au anunţat opoziţia. În atare condiţii, salvarea pare să vină de la democraţi, dat fiind că patru dintre ei au anunţat că o susţin la votul final din Senat, care trebuie să aibă loc până la finele lunii mai. Între timp să notăm că presa americană a comentat la unison gafa impardonabilă făcută de Kelly Sadler, membră a echipei de comunicare dela Casa Albă, care, referindu-se la opoziţia senatorului McCain la această nominalizare, a declarat că „nu este prea gravă” pentru că „oricum, el va muri curând”.

Audieri tensionate
Afirmaţia trimitea la faptul că venerabilul senator republican, 81 de ani, erou al SUA şi veteran al războiului din Vietnam, unde a fost prizonier peste cinci ani şi torturat cu sălbăticie, a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer al creierului. Ca urmare, el s-a retras în Arizona, anunţând însă că se opune categoric acestei nominalizări. Motivul îl reprezintă rolul controversat al Ginei Haspel în interogatoriile făcute de CIA după 11 septembrie 2001, cât şi faptul că o bună parte a anului 2002 ea a condus o închisoare secretă a CIA din Thailanda, în care deţinuţii suspectaţi că ar fi aparţinut Al-Qaida au fost torturaţi.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.