Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Noi facem parte cu adevărat din Uniunea Europeană, că reușim să gafăm din când în când este iarăși adevărat”, a declarat președintele Iohannis. El a reproșat premierului că s-a dus în Israel fără a se consulta nici cu președintele, nici cu specialiști.

„Nu am decis niciodată în chestiuni importante sau chiar mai puţin importante pentru România fără să fiu informat. Deci un decident care se trezeşte vorbind într-o ţară străină fără să cunoască toate datele problemei greşeşte profund. Nu am de gând să greşesc în această chestiune", a spus şeful statului.

„În chestiunea politicii externe colaborarea nu este opţională, este obligatorie. Nu există, sau cel puţin nu ar trebui să existe, abordări diferite. România va fi puternică doar în măsura în care va vorbi pe o singură voce în chestiuni importante de politică externă şi acest lucru a fost bine înţeles toată lumea”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă la discuţiile pe care le-a avut marţi la Cotroceni cu premierul Dăncilă au fost tranşate lucrurile. 

„Este bine să ştim unde stăm. De acolo se va lua o decizie şi ultimul cuvânt, conform Constituţiei, îl voi avea eu. Dar nu am decis niciodată în chestiuni importante sau chiar mai puţin importante pentru România fără să fiu informat. Deci un decident care se trezeşte vorbind într-o ţară străină fără să cunoască toate datele problemei greşeşte profund. Nu am de gând să greşesc în această chestiune”, a adăugat preşedintele.

„O să evaluez această chestiune, dar să mai citească un pic legea și să se informeze de la sursa primară”, a spus președintele .


„N-a fost nici război, n-a fost nici pace” între Palate, a mai spus președintele. „Nu stau să asist până când dăm cu oiștea în gard. Cred că este obligația mea să atrag atenția, să convoc la discuții. A, că celor de la PSD nu le place să le arate cineva oglinda, atunci să lucreze mai cu spor, mai bine”, a adăugat Klaus Iohannis.