Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur actuala coaliție de guvernare în ceea ce privește politica externă, afirmând că sunt unii care vor să inducă ideea că trebuie să alegem între UE și SUA, aceasta fiind o idee profund toxică. Iohannis a mai spus că pilonii politicii externe rămân parteneriatul cu SUA și UE. Referitor la discuțiile de la summit-ul informal al UE în care au fost lansate atacuri la adresa administrației Trump, șeful statului a susținut că așa cum într-o familie există neînțelegeri apar sincope și într-un parteneriat strategic. Iohannis a mai precizat că la summit nu a fost abordată problema relocării ambasadei din Israel.

Principalele declarații ale președintelui:

Noi facem parte cu adevarat din UE, că reușim să gafăm din când în când este adevărat
Nu am discutat despre ambasada din Israel, nu au fost discuții pe această temă nici măcar în particular
Am regretat cu toții că au fost atâtea victime la granița cu Fâșia Gaza dar nu s-a discutat aseară
Despre acordul cu Iranul s-a discutat și se va merge pe tema păstrării acordului nuclear
Comisia Europeană ne-a prezentat o analiză, se va continua discuția cu SUA și se va căuta o soluție, fără a fi o presiune
Vrem să negociem în așa fel încât să existe un acord
În chestiunea politicii externe, colaborarea nu este opțională
România va fi puternică doar în măsura în care va vorbi pe o singură voce și acest lucru a fost înțeles de toată lumea (despre discuțiile cu guvernul) 
Avem nerealizări majore la capitolul fonduri europene și voi face următoarele zile o declarație
Îmi doresc ca România să atragă fonduri europene pentru că aceste lucru este important pentru dezvoltare

Integral pe Hotnews



Comentarii

@dobitocul de gheorghe calin Mai animalule, vorba prietenului tau, cum pizda ma-tii esti impartial cand ai ales, chiar daca ai ales gresit? Numai un dobitoc ca tine crede ca impartial esti atunci cand alegi prost. S'apoi dobitoc ce esti, romanii au ales de fiecare data. In Razboiul de Independenta s-au dus cu rusii impotriva turcilor. Credeau ca ortodoxia salveaza Romania. A salvat-o, atat cat era. In Primul Razboi Mondial, romanii cu rege neamt nu s-au dus cu nemtii dupa ce au stat neutri doi ani. Alegerea chiar daca a fost dureroasa s-a facut corect. Numai asa a ajuns Romania Mare.Mai mare ca oricand. Asta datorita Frantei in primul rand. In al Doilea Razboi Mondial daca ai sti ceva istorie ai fi aflat ca pe data de 14 iunie 1940 Parisul a cazut. Tratatul Molotov Ribentrop s-a pus in aplicatie dupa ce Franta a cazut, 26 iunie 1940. Apoi au urmat celelate. Esti un mare dobitoc!

18 mai 2018 15:21

@Imbecilul Gicu Mai imbecilule, ce ti-a dat America pana acum? Parca te si vad cum il criticai pe Basescu cand zicea ca el vrea sa fie prieten cu Marele Licurici. Acum, ca acest ardelean este ponderat, asa cum trebuie sa fie un om politic, si nu se arunca precum proasta'n pula, nu-ti covine. De fapt tu nu esti gicu ci gica contra. Neam de traista!

18 mai 2018 14:21

Gicu Asta nu a inteles ca daca mutam ambasada la Ierusalim suintem de partea Americii, iar daca nu o mutam suntem cu UE! Cale de mijloc nu exista. Dar omul pricepe greu !!!

18 mai 2018 9:24

Statul perpendicular Poponarul care isi deverseaza ideile tampite in fiecare zi de mai multe ori, este exact ca in zicala: hotul striga hotii. Acest poponar, caruia nu-i lipseste numai mintea ci, probabil si clientii, isi da in pietic si aici la :17 mai 2018 22:43 ;17 mai 2018 22:49 ;17 mai 2018 14:18;17 mai 2018 15:33

18 mai 2018 9:20

Varianta nedecupată la montaj: "Îmi doresc ca România să atragă fonduri europene pentru că aceste lucru este important pentru SUB-dezvoltare - pe care o putem obţine uşor devenind dependenţi de "absorbitul" (de trasul pe nas) din punga / din sacul cu EURO-lack!"

17 mai 2018 22:49

UP DATE: "Şi în chestiunea POPO-"căsătoriilor" bulangiilor LGBT-ORL-USR-TFL mergem tot pe mâna HOMO-"comisiei" - ăsta fiind şi motivul pentru care am ales să-mi bag poolla în nasul a 80% dintre Dvs.!" a mai adăugat maimuţa cu cheie din poză... Cu respect, "redacţia" HotPoollaFakeNews

17 mai 2018 22:43

v Ai "dreptate" Ghiolbanis, noi mu trebuie sa ne pronuntam in nici un fel pana nu primim ordine. Este bine sa stam, sa vedem ce fac altii, ca sintem prea mici si slabi, doar sintem colonie. Un lucru ai uitat, ca ai spus ca ambasada nu se muta fara semnatura ta, asa ca toata tevatura nu-si are rostul.

17 mai 2018 15:33

Si există o singură persoană care dorește să aducă NAZISMUL in România, ”dar nu-i bai” vom trece și peste asta.

17 mai 2018 14:18

@Gheorghe Calin, Vlad Tepes Statul perpendicular se referea la voi . Mai gh esti de un tembelism greu de evaluat. Apari mereu dand dovada de la o zi la alta cat de prot poti fi. Spune-ne si noua la Facultatea de chimi Timisoara cand ai fost? In somn! Tembelul de deasupra ta si-a luat nume Vlad Tepes. Sunt ferm convins ca nu stie nimic despre acest domn al Tarii Romanesti. Habar n-are de exemplu ca a avut trei sotii doua unguroice si o sasoaica si o gramada de copii. Dar ce conteaza, prost sa fii ca nu doare

17 mai 2018 14:05

Statul perpendicular O persoana INTERESATA si INTERESANT de proasta este Dracnea. Acest individ este de o prostie rara dupa cea a pupilei de la Interne. Madam s-a facut de ras cu microfonul pus pentru interceptare tocnmai la ea in priz(d)a. Hala sef la interne. Comentatorii indobitociti nu zic nimic. Acum doua zile Dracnea a demonstrat ca nu stie sa-si foloseasca telefonul. Accesand o aplicatie pentru inregistrarea convorbirii, aplicatie pe care o stie si un copil de 7 ani, a dat sfoara in tara ( PROST! PROST!!!!!) ca el marele om politic este urmarit de servicii si ii sunt interceptate convorbirile. Hai mai Dracne, esti un prost. Presedintele ti-a spus frumos, nu cum ti-ar fi spus Basescu ca esti un prost, ca nu se face ceea ce faceti voi. Asta pentru binele tarii. Nu poti tu un neicanimea sa stabilesti care este prioritatea Romaniei: SUA, NATO sau UE. Romania si probabil majoritatea statelor din UE vor relatii bune cu SUA. Vii tu dobitoc ce esti care nu stii cum sa te "bagi pe sub pielea americanilor" sfatuit de cativa imbecili si spui ca MARELE LICURICI IS FIRST. Imbecilule, nu asa se face politica. Sigur ardeleanul de Iohannis nu se grabeste. Asa-s toti ardelenii, dar nici nu sar din lac in puta (cieste buda) cum fac, mai ales cei din zona Oltului. Deci judeci si masori precum croitorul si apoi tai. Dca faci invers nu reusesti decat sa te faci de ras fata de celalti observatori (clienti). Hai mai du-te tu in aia a lu' ma-ta si lasa politica pentru cei care se pricep. Hot si nesimtit.

17 mai 2018 12:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.