Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Testamentul politic al lui Corneliu Coposu a fost găsit, după 23 de ani, anunță - prin intermediul unui comunicat - Fundaţia "Corneliu Coposu" și Asociaţia "21 Decembrie 1989", care susțin că au găsit, după două decenii, testamentul politic al celui care a fost numit de liderii politici străini şi de presa internaţională drept "cel mai moral şi mai important politician român după Revoluţie”.

Corneliu (Cornel) Coposu, un român de care suntem mândri, a fost deținut politic și liderul opoziţiei din România postcomunistă. S-a născut pe 20 mai 1914, la Bobota, în județul Sălaj, şi a murit pe 11 noiembrie 1995, la Bucureşti.

“Ani la rând după moartea lui Corneliu Coposu s-a vorbit despre faptul că Seniorul nu a lăsat naţiunii române un testament scris. Recent, am găsit testamentul întâmplător, după două decenii, în timp ce căutam documente scrise de Senior despre creştin-democraţie pentru lansarea unui apel de renaştere, eveniment pe care Fundaţia noastră îl pregătea la Bădăcin, satul lui Iuliu Maniu. Vrem să împărtăşim cu toţi românii această moştenire, în ziua de 20 mai, ziua de naştere a lui Corneliu Coposu”, anunţă Ionuţ Gherasim, preşedintele executiv al Fundaţiei “Corneliu Coposu”, citat de Antena 3.

Integral pe LibertateaComentarii

Coposu Io, Coposu va las mostenire pielea de pe pula.

17 mai 2018 11:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.