Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

După ce 82 de femei au protestat sâmbătă la Cannes, cerând "egalitate salarială" între bărbaţi şi femei, miercuri 16 actriţe franceze de culoare şi metise au făcut acelaşi lucru pentru a denunţa subreprezentarea persoanelor de culoare în cea de-a şaptea artă în Franţa, notează News.ro, care citează AFP.

Conduse de actriţa Aïssa Maïga, autoarea unei cărţi colective "Noire n'est pas mon métier" (Negresă nu este meseria mea), actriţele franceze au fost primite pe scările de la Palatul festivalurilor de cântăreaţa burundeză Khadja Nin, membră a juriului celei de-a 71-a ediţii. 

Pentru fotografi, cele 16 femei, printre care Eye Haidara, Sonia Rolland sau Firmine Richard, au ridicat pumnul înainte de a intra în sală pentru proiecţia filmului "Burning" al coreeanului Lee Chang-dong.  

Actriţele au purtat pentru această acţiune simbolică haine create de casa Balmain, al cărei director artistic, Olivier Rousteing, este el însuşi metis şi ataşat de problema diversităţii în modă. 

Integral pe HotnewsComentarii

bijbok ciori si corcituri imputite!

17 mai 2018 12:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.