Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În primul trimestru al acestui an, românii au cumpărat din farmacii medicamente fără reţetă, suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală în valoare de 883,3 milioane lei, o creștere cu 13,2% faţă de 2017 pentru segmentul de piață OTC.

Specialiştii spun că astfel se confirmă trendul ascendent înregistrat pe parcursul ultimilor ani, conform datelor Cegedim. „Asistăm în ultimii ani la o evoluție pozitivă a acestui segment de piață ca urmare a diversității de produse disponibile, a dezvoltării de produse noi, a eficienței sporite a acestora, cât și a interesului crescut al consumatorilor și pacienților pentru menținerea stării lor de sănătate”, explică Diana Mereu, director executiv al Asociației Române a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale (RASCI). În ciuda fluctuațiilor în cadrul fiecărei categorii de produse, atât la nivel de volum de vânzări, cât și în ceea ce privește cota de piață, poziția acestora în clasament este neschimbată în primul trimestru al anului 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2017, piaţa de OTC-uri a ajuns la peste 1,9 miliarde de lei, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.