Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Suntem singura ţara din Uniunea Europeană care a încheiat acest greu şi important proces până pe data de 15 mai, în condiţiile în care România deţine peste 36% din exploataţiile existente în UE. Un volum imens de muncă. Toţi din APIA şi de la Direcţiile Agricole nu au avut sâmbătă şi duminică libere, nu au ştiut de 1 mai sau de sărbători. Au fost la muncă tot timpul pentru a înregistra cererile şi pentru a se achita de obligaţii şi de misiunea pe care o avem de îndeplinit şi care este cel mai important obiectiv din programul de guvernare: a da subvenţiile la timp. Respirăm uşuraţi acum şi ne gândim la celelalte etape pe care trebuie să le desfăşurăm la timp, în aceeaşi notă de seriozitate, în acelaşi ritm şi într-o solidaritate deplină. Nu există niciun fermier care să fii rămas în afara sistemului şi nu există niciun judeţ care să nu se fi încadrat în parametri stabiliţi", a spus Daea."Peste tot în ţară am înregistrat o depăşire a suprafeţei faţă de anul trecut. Această depăşire este substanţială şi anul acesta atinge cifra de 250.000 de hectare. (...) A scăzut numărul de cereri cu circa 17.500, dar a crescut suprafaţa, iar ceea ce se poate explica este că terenul a plecat către exploatare şi asistăm la o creştere a numărului de exploataţii faţă de alţi ani. A crescut, de asemenea, şi numărul celor care au depus cereri pentru animale. Astfel, prin depunerea de cereri am ajuns să atingem cifra de referinţă de 9,7 milioane de hectare pe care am avut-o în calculaţia UE privind subvenţiile pe unitatea de suprafaţă. Anul trecut s-a reuşit o depăşire cu 218.000 hectare faţă de 2016, iar în 2017 s-a depăşit cu 250.000 hectare faţă de 2017, ceea ce înseamnă peste 450.000 de hectare. Înseamnă bani în plus la fermieri, bani aduşi de la UE pentru ţară, bani care asigură prin folosirea judicioasă a lor sporirea randamentelor la unitatea de suprafaţă şi pe cap de animal, dar şi capitalizarea fermierilor", a adăugat oficialul MADR.

"Este pentru prima dată când am instituit, azi-noapte, un mod de interpretare a datelor în sistem. Este prima dată când avem exact care sunt fermierii, care este suprafaţa, care este vârsta acestora, pentru a şti ce politici abordăm în domeniu. Din nefericire, nu a fost până acum o asemenea abordare. Nu a fost niciodată o asemenea evidenţă. O avem acum. O evidenţă exactă pe care merită să o prezentăm opiniei publice şi merită să o prelucrăm în vederea croirii unor politici agricole în domeniu, capabile să rezolve marile probleme ale agriculturii Ţării Româneşti", a adăugat şeful MADR.


Comentarii

P$D parca avea sloganul "Mandru ca sunt roman" Guvernarea P$D din 2014 a dat unda verde firmelor straine sa cumpere teren arabil in Romania. Astazi, 52% din terenul arabil este detinut de straini.

17 mai 2018 9:04

Viorel Ion Domnule ministru Daea, sa vedem cu ce va vetzi mai lauda in perioada bugetar europeana 2021-2027 cand din cauza intereselor Clanului PSD-ist condus de Dragnea nu a-tzi respectat statul de drept slabind si intimidand Justitzia si vom fi penalizatzi de Consiliul European prin taierea fondurilor de coeziune si ajutor pentru agricultura....Dar, dupa noi potopul...metoda aplicata cu succes de PSD pana acum...

16 mai 2018 13:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.