Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Schimbările masive în politica externă americană, dar şi în forma de a guverna, după renunţarea de către Preşedintele Donald Trump la exponenţii cunoscători şi eficienţi din administraţia sa dar conformişti şi înclinaţi spre continuitatea şi previzibilitatea gesturilor externe, au dus la reevaluarea posturii şi poziţiilor şi revenirea la abordările din campania electorală şi din programul Preşedintelui SUA.


Astfel, politica agresivă şi la risc maxim, cu speranţa cutremurului şi reaşezării marilor dosare ale lumii în varianta favorabilă SUA, au dus la probleme generale privind alunecare spre război, tensionarea relaţiilor transatlantice şi divergenţe cu lumea musulmană.

În privinţa inaugurării Ambasadei SUA la Ierusalim, pasul e unul ofensiv, cu costuri şi efecte majore, mai ales că vorbim despre o temă complexă şi delicată, unde efectele sunt de magnitudine mare. Totuşi condamnarea SUA printr-o declaraţie a miniştrilor de Externe europeni este excesivă, şi riscă să tensioneze relaţiile transatlantice şi pe cele din interiorul Europei unite, şi este profund neproductivă. Ca şi forcing-ul american, poziţionarea în antiteză exclude dialogul şi pregăteşte confruntarea în sânul Occidentului, de care se bucură, cu precădere, neprietenii din Răsărit.

Integral pe AdevărulComentarii

Ciobanu Mircea Dă Orientul Mijlociu peste noi cu Acceleratul peste MATA! Granitele asigurate, graniceri cu mitraliere pe fasie, expulzarea tuturor harabilor si ne pupa-n cur tot orientul in frunte cu Erdogan si alti turbasnosi!

18 mai 2018 17:08

Suplinire informatii adresa @ Ion Gheorghe Adresa corecta a sediului PSD este:Șoseaua Kiseleff nr. 10, sector 1, București. Puteti suna inainte ptr a primi confirmarea ca inauntru este cine trebuie:Tel: 031.413.51.47, Tel: 031.413.51.90.

18 mai 2018 12:32

Ion Gheorghe Dragi palestinieni si arabi, daca avetzi vreun gand terorist in Romania sa va duce-tzi in Bucuresti, in Bulevardul Kisselef la sediul PSD sa strigatzi "Alah Atbar" ca doar ei sunt adeptzii mutarii ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim datorita intereselor lui Dragnea in Israel si prostiei Prim-ministrei Dancila la care s-a raliat bosorogul de Melescanu de la ALDE...

16 mai 2018 12:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.