Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociația Forumul Judecătorilor din România anunță marți, într-un comunicat, că se retrage de la lucrările Comisiei speciale parlamentare pentru legile justiției, acuzând că scopul acesteia nu pare a fi legat de îmbunătățirea legislației, ci e mai degrabă „un proces amplu de șubrezire a justiției, "vinovată" de numeroasele condamnări penale ale unor politicieni în ultimii ani”.

Forumul Judecătorilor semnalează că unele dintre textele de lege nou propuse - precum cele privind „Reaua credință” și „Grava neglijență” în cazul magistraților - transformă abateri disciplinare cu grad de pericol social redus în infracțiuni cu pedepse având limite apropiate de cele prevăzute pentru infracțiunea de omor, fiind mult mai mari decât - spre exemplu - cele pentru furt calificat, ucidere din culpă, proxenetism, tâlhărie, piraterie sau infracțiunile de corupție.

„Alte amendamente plasează judecătorii și procurorii în compania clanurilor infracționale, pe același nivel cu proxeneții și traficanții de carne vie, cu cămătarii și contrabandiștii, fiind imaginate pentru "Contracararea clanurilor, precum și a procurorilor și judecătorilor, în comiterea infracțiunilor specifice"”, mai evidențiază Forumul Judecătorilor.

Integral pe Hotnews